Zdravstveni saveti

Kako izgledati mlađi od vaših godina bez plastične operacije?

Kako izgledati mlađi od vaših godina bez plastične operacije?

Većina žena želi da izgledaju mlađe, i dok plastična kirurgija je održiva opcija koja zauzima mnogo, to nije za svakoga.

Postoje dva načina na koji vaša koža počinje da pokazuje znakove starenja. Prvo, postoji takva stvar kao što je unutrašnja starenja, što je potpuno prirodno. Kako starimo, bioloških procesa u našoj koži se javljaju, uključujući i manje proizvodne kolaž, manje elastina, i raznih hormonalnih promjena. Kao takva, vaša koža počinje da gubi svoju debljinu, a razvija bora i sunce mjesta.

Kao i unutrašnje starenja, tu je i takva stvar kao spoljašnji starenja. To je kada se ekološki faktori, kao što su slobodni radikali, zagađenje i sunca, utjecati na način na koji starimo - obično na gore. Postoje određene navike, kao što su pušenje i konzumiranje alkohola, koji ubrzavaju proces starenja, a to su svi dijelovi spoljašnji starenja.

load...

Ako ste zabrinuti zbog starenja prebrzo, evo nekoliko savjeta o tome kako izgledati mlađe od svoje godine bez pribjegavanja plastičnu operaciju.

Prestati pušiti

Koliko toksina mislite sadrži cigaretu? Jedan ili dva? Možda dvadeset?

Tačan odgovor je oko 40.000. Sasvim je broj! I svaki od tih štetnih toksina je pao u DNK vaše kože ćelije svaki put imate dim.

Studije rađene o identičnim blizancima pokazale su da rutinski pušači izgledaju oko 10 godina stariji od onih koji ne puše. Izdajnički znakovi su posebno naglašeno oko očiju.

load...

Ako pušite, ali pronalaze da je teško prestati, konsalting svojim lekarom je dobra ideja.

Pronaći načine za smanjenje stresa

Još jedan savjet o tome kako izgledati mlađe od svoje godine je pronaći načine za smanjenje stresa.

Hronični stres se definira kao stres koji traje duže od nekoliko tjedana. I kronični stres ima posebno negativan uticaj na starenje. Na primjer - siva dlaka!

Stres uzrokuje vaše tijelo da oslobodi više kortizola, hormona stresa koji doprinosi proces brži starenja. Što više kortizola imate u tijelu, manje kolagena imate. I kolagena je od suštinskog značaja za proizvodnju i održavanje novih i zdravih ćelija kože.

Hiperprodukcija kortizola dovodi na površinu gubitka vode vaše kože, što uzrokuje suhoću i promovira razvoj bora.

Smanjenje stresa, onda je dobra ideja ako želite zadržati tražim mlađe. Postoji nekoliko načina za to; možeš meditaciju i jogu, uzeti više pauze na poslu, uzeti odmor, spavaju više, ili ići na redovne jutarnje šetnje.

Vježba

Ne svi vole da koriste, ali ako ti ne smeta, to je dobro vrijedi radi neke više, kako bi se borili protiv znakova starenja. Ne morate postati opsjednut odlazak u teretanu pet puta tjedno, ali nekoliko puta radi se po radnom ima toliko ključeva za dugotrajnije mladih.

Vježba promovira bolju cirkulaciju kisika i hranjivih tvari kroz krvotok.

Vježba povećava vaše držanje, koja gotovo trenutno čini da izgledaju mlađe.

Vježba zaustavlja slobodne radikale iz rade previše štete na svoj ćelija kože.

I vježba je također dobar način za smanjenje stresa.

Jedite proteina

Za dijeta za kožu, mogli učiniti mnogo gore nego jedu više masne kiseline i proteina, koji ćete naći u hrani kao što su jaja, sjemenke, orašasti plodovi i losos.

Vaše tijelo treba esencijalnih masti i aminokiselina, koji se nalaze u proteinima. Quinoa je posebno korisno žitarica, jer je kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline.

Ako umjesto toga opstaju na dijeti koja je niska u masti, vi ćete biti podložni na opuštene, povučen ten jer vaša koža je gladna esencijalnih hranjivih tvari trebaju koja popunjava ga.

Izgubiti na težini

Prema dr Donna Casey:

"Težina spadne odozgo. Od težine baca u lice prvo, to znači da gubi čak pet funti će učiniti da izgledate mlađe. "

Mnogi od nas čine ga rezolucija naše nove godine da izgubite težinu. Ali ako zdraviji jednostavno se ne motivirajući dovoljno, možda na činjenicu da ćete izgledati mlađe će učiniti trik.

Pijte manje alkohola

Svako ima čašu vina nakon posla, kao i nekoliko koktela s djevojkama za vikend. Ali gdje ti povući crtu? Alkohol može biti zabavno kad si mlad, ali što je više piješ to kao što ste stariji, to su veće šanse da će to ubrzati proces starenja.

Jedan od načina na koji alkohol vidno dobi vam je to stvara nit vene na površini vaše kože. Ove obično imaju tendenciju da se pojavljuju na nos i obraze, ali isto tako se pojavljuju na leđima ruke. A ovi kapilare nisu lepi.

Ograničavanje količine konca vene se pojavljuju, ili da ih spreče, smanjite unos alkohola je najbolje mjesto za početak.

Pokušajte sa povremenim postom

Još jedan savjet o tome kako izgledati mlađe od svoje godine bez plastične operacije je da se pokuša povremena posta. Postoje dva razloga zašto isprekidani posta može učiniti da izgledaju mlađe.

Prvo, to povećava proizvodnju svog ljudskog hormona rasta, što povećava količinu kolagena u organizmu. I kolagena je važno za mlađi izgled kože.

Drugo, ovaj tip posta ohrabruje ćelije za popravak sebe brže, kao i rast novih. Da biste saznali više o povremenom posta i njegove zdravstvene prednosti kliknite ovdje.

Imam masažu lica

Neke žene imaju inside-out sjaj koji sugerira da su super zdravi. Ali mi ostali nemaju tu. Pa kako ti to?

Srećom, ne morate da se podvrgne plastičnoj operaciji kako bi izgledati pozitivno sjajne. Umjesto toga, sve što trebate učiniti je imati masažu lica.

Masaže lica stimulišu kožu, radi krvne sudove, limfna drenaža poena i mišiće kako bi se vratili živost na vremenske tukli kože.

Najbolje vrijeme za obavljanje masažu lica je noću kada imate malo više vremena na rukama. Možete normalno izvući s pomoću čišćenje lica, ali ako imate jako suhu kožu, pokušajte nekoliko kapi šipka ulja, previše. Ovo ulje smanjuje kože hiperpigmentacija, kao i fine linije.

Kako izgledati mlađe od svoje godine bez plastične operacije? Koji su najbolji savjeti?

load...