Zdravstveni saveti

Kako izlečiti loš dih?

Kako izlečiti loš dih?

Za većinu ljudi, oslobađanje od lošeg zadaha je jednostavno slučaj poboljšanja njihove oralne higijene. U nekim slučajevima, međutim, možda ćete morati putovanje u zubara za profesionalnu čist, jer ti loš zadah može biti znak da imate karijes, ili koji vam je potreban da promenite ishranu. Da biste saznali da li imate loš zadah, najbolja stvar za učiniti je da lizati ručnog zgloba, omogućiti pljuvačke da se osuši, a zatim proverite da li zgloba smrdi. Ako se to dogodi, pročitajte ove jednostavne savjete o tome kako izliječiti loš zadah deset.

1. Operite zube dva puta dnevno

Za većinu ljudi, loš zadah je uzrokovan bakterija u ustima. Da biste uklonili bakterije, operi zube temeljito svako jutro i svake noći. Ne žurite kada li oprao zube i budite sigurni da ste dobili sve one teško doći do mjesta kao dobro. Ako žuriti na posao, od vas će ostaviti neke bakterije iza sebe i oni će uzgajati i stvoriti više neugodnih mirisa.

2. Konac

Još jedan važan savjet o tome kako izliječiti loš zadah je konac. Mnogi ljudi vjeruju da četkanje i koristi za ispiranje usta će biti dovoljno, ali ti je potrebno da konac kao dobro. Plaka i bakterija može izgraditi između zuba i uzrokuju loš dah i bolesti desni. FLOSS dnevno i ne zaboravi leđa zubi kada to radiš. Ako ne vjerujem da će čišćenje koncem pomoći, udahni malo vašeg konca kada završite i vidjet ćete koliko je važno Flossing može biti.

load...

3. Operite jezik

Sljedeći važan savjet o tome kako izliječiti loš zadah, kao i perete zube i čišćenje koncem, je da opereš jezik. Bakterije mogu akumulirati na svom jeziku i koji bi mogao biti uzrok vašeg i dah. Možete kupiti četkice za zube koji imaju jezik strugač na leđima, ili biste mogli da opereš jezik lagano sa četkicom za zube ili kašiku.

4. Pijte više vode

Loš zadah može biti uzrokovan suha usta, tako da piju više vode tokom dana i koji će pomoći da zadrži neugodnih mirisa na odstojanju. Kao i pomoć za ispiranje bakterija iz usta, voda će vam pomoći da uklonite sve čestice hrane koje mogu postati zarobljeni između zuba.

5. Izbegavajte da jedete jako okusom hranu

Postoje određene namirnice koje su dobro poznato da uzrokuje loš zadah. Dakle, naš sledeći savet o tome kako izliječiti loš zadah je izbjeći stvari kao što su češnjak, luk, i začinjenu hranu i smanjiti koliko kafu piješ kao dobro. Neke namirnice, kao što su bijeli luk i luk, ostati u vašem sistemu već neko vrijeme, tako da i dalje možete namirisati miris sati nakon što ste jeli.

load...

6. Chew žvake bez šećera

Bez šećera žvaka će pomoći da se prikrije zadah i to će i učiniti usta oslobađanje pljuvačke, koja će isprati bakterije dalje. Guma pomaže da uklonite čestice hrane iz usta, koji bi mogao biti ono što je uzrok vašeg lošeg zadaha. To nije preporučljivo da žvaču ceo dan, ipak, jer to može uzrokovati probleme s vilicu.

7. Treat u želucu

Ako ste pate od problema sa želucem onda koji bi mogao biti uzrok vašeg lošeg zadaha. Preko pulta pravni lijekovi uskoro će ublažiti probavne smetnje ili gorušica. Ako ne, trebali biste vidjeti svog lekara, jer mogu postojati i drugi u osnovi pitanja koja su uzrok problema.

8. Jedite jogurt

Gadno miris koji zovemo loš zadah stvara kemijski hidrogen sulfid. U studiji koja je objavljena u MSN zdravlja, istraživači su otkrili da svakodnevna porcija jogurta će vam pomoći da se smanji nivo hidrogen sulfid koji se proizvode u usta. Ona također pomaže da se smanji plaka i bakterija, i to će se boriti bolesti desni previše.

9. Jedite hrskavi hranu

Još jedan dobar savjet o tome kako izliječiti loš zadah je jesti hrskavo hranu. Sirovo voće i povrće koje su hrskave će ukloniti bilo zarobljeno hrane iz između zuba i trljati off bakterija koje se nakupljaju na njih. Hrane kao što su sirova mrkva, celer i jabuke sve će napraviti dobar posao od ovoga. Također se može pio čaj jer su crne i zeleni čaj, ubije bakterije koje uzrokuju loš zadah.

10. Prestati pušiti

Pušenje je loše za vas na mnogo načina i evo samo još jedan razlog da ostavim naviku. Sasvim nezavisno od dugotrajan miris duhanskog dima koji se stvara, pušenje i isušuje usta i ometa proizvodnju pljuvačke. To znači da se bakterije mogu uzgajati brže, a vi ćete imati zadimljenih dah i gadan miris sumporovodika.

Kako izliječiti loš zadah? Koji su najbolji savjeti?

load...