Zdravstveni saveti

Kako povećati nivo energije i trening? 10 energija koja podstiče energiju

Kako povećati nivo energije i trening? 10 energija koja podstiče energiju

Postoji mnogo više da dobijem energetski napitak, nego obaranje nekih energetskih napitaka visoke kofein, kada se osjećate umorno, kao da ste samo daje navalu i može biti čak i štetne za srce i krvni pritisak. Potreban vam je, umjesto toga, da pogledamo kombinaciju namirnica koje će vam dati i na povećanje početne energije koji će održati vaš nivo energije u dužem vremenskom periodu. Bilo da ste u potrazi za energetski poticaj prije treninga, ili više energije da te vidim kroz dan, evo deset energije povećava hrane za vas da probate:

1. Semenke bundeve

Dobiti instant trzaj energije da vam pomogne kroz trening sa nekolicinom semena bundeve. Oni vam dati sve što je potrebno za dodatno pojačanje sa svojim prirodnim proteina, vlakana i zdravih masti, a sadrže i cink, magnezij i mangan a sve će vam dati dodatnu energiju.

2. Banane

Jedan od najpopularnijih energije povećava hranu je banana. Favorizovani energije booster profesionalnih sportskih muškaraca i žena širom svijeta, banane su puni kalijum, koji će uzeti bilo osjećaja umora i letargije, i vitamina B - 6, što je vitamin rastvorljiv u vodi, dobro je i za instant energetski poticaj.

load...

3. Trail mix

Trail mix, tzv jer je to idealna hrana za nositi sa sobom prilikom hodanja ili planinarenje, dobar je izvor i dugoročne i kratkoročne energije. Mix voća i orasi vam daje ugljikohidrata, antioksidanata i zdravih masti, pa probajte nekolicina neposredno prije treninga i trebalo bi da primjetiti u razliku u svoj energetski nivo u roku od pet minuta.

4. Popcorn

Kada mislite kokice, verovatno misliš više o sjedi i gleda film više, nego što bi pomislio o preuzimanju neke vježbe. Ali, odabrati pravu vrstu kokica, vazduh pojavio vrste, a ne karamela obložen vrste, i to će vam pružiti instant izvor energije.

5. Avokado

Još jedna od popularnih energetskih povećanje namirnica je avokado. Jesti avokado, jednostavno sam po sebi, a to će vam dati instant snimak zdravih masti i kalij, koji će vam krenuti odmah. Prenosiv, zdrav i to će vas napuniti previše; avokado je velike prirodne, instant energije booster.

load...

6. Tamna čokolada

Tamna čokolada je također dio našeg lista namirnica energije povećava. I dalje morati gledati na veličinu porcija, čak i sa najmračnijim čokolade, ali je visok nivo antioksidansa u mraku verziji čokolade će dati svoj nivo energije brzo poticaj.

7. Kokosova voda

Kako povećati svoju energiju i treninga prirodno? Pijte kokosove vode. Kada vam treba brzo poticaj elektrolita, posegnuti za nekim kokosova voda, a ne pred flaširane sportsko piće. Osvježavajuće, zdravo i prirodno, kokosova voda će uskoro ponovo povećati svoj nivo energije.

8. Goji bobice

Kinezi su koristili goji bobice u medicini tisućama godina. Oni su otkrili da su bobice poveća svoj nivo energije i poboljšati oslobađanje hormona u vašem tijelu. Oni će vam dati svu energiju koja vam je potrebna za trening i oni će također povećati protok krvi i dobiti kisika u mišiće efikasnije.

9. Med

Med je ukusan način da se poveća svoju energiju. Možete ga staviti u pića, dodati u voćne salate, prostire se na neki integralnog hleba ili jesti na riži kolača. To je prirodni izvor kalorija i šećera, za brzu nalet energije, i ima antibakterijska i antimikrobna svojstva previše.

10. Asparagus

Vitamine B u šparoge su potrebne tijelu da biste ugljikohidrata u glukozu, gorivo koje je potrebno vaše tijelo. Dodajte ga u vreme ručka salatu ili juhu i osjetiti razliku u vašem nivo energije u popodnevnim satima.

Da li imate neke druge savjete o tome kako povećati svoj nivo energije i treninga prirodno? Koje su vaše omiljene energije povećava hranu?

Slobodno podijelite svoje misli i zdrave ishrane savjeta u komentar ispod teksta.

load...