Zdravstveni saveti

Kako povećati svoj metabolizam? 10 prirodnih metabolizma

Kako povećati svoj metabolizam? 10 prirodnih metabolizma

Metabolizam riječ, potiče od grčke riječi metabolē, što znači "promijeniti" i odnosi se, u suštini, na sposobnost vašeg tela promijeniti hranu koju jedete u supstance koje vaše tijelo treba da raste i da napreduju i da se prevoziti one supstance prema tijelu. Ako ne možete povećati svoj metabolizam, možete povećati brzinu kojom vaše tijelo troši hranu i pretvara ga u energiju, zbog čega je jačanje vaš metabolizam vam može pomoći da izgubite težinu. Kada vaš metabolizam je niži, vaše tijelo čuva hranu kao masti, a to je kad se stavi na težini. Dobra vijest je da možete povećati vaš metabolizam kroz ono što jedete, tako što više vježbanja i na neki drugi prilično iznenađujuće načine previše, pa evo su naši top deset prirodne načine za jačanje vaš metabolizam:

1. Pije puno vode

Jedan od najvećih i najlakše implementirati savjete o tome kako povećati svoj metabolizam - pije vodu. Redovni čitaoci će znati da imamo dosta stvar ovdje vode za piće, a evo još jedan razlog zašto biste trebali dobiti svoju dnevnu kvotu od H2O. Ako ne piju dovoljno vode, a zatim vaše tijelo će početi da se fokusirati svoje napore na Zadržavam dehidracije, umjesto spaljivanja masnoća, tako piti puno i vaš metabolizam će se povećati.

2. Naspavam

Još jedan savjet o tome kako povećati svoj metabolizam - naspavam. Ima smisla kad mislite o; ako ste umorni i usporen cijeli dan, osjećat ćete se manje kao rade ništa. Kada dobijete dobar san i vi spavate duboko, ne samo da ćete imati više energije sljedećeg dana, ali vaše tijelo će objaviti više hormona rasta, što ubrzava vaš metabolizam gore.

load...

3. Kako povećati vaš metabolizam? Izlazi na svježem zraku

Samo što se na svježem zraku i suncu će dati svoj metabolizam pojačanje, tako da odem i sjediti u parku jesti svoj ručak i da dalje od stola za sat vremena. Ostatak će ti dobro previše.

4. Uzmite brza šetnja

Stvarno bi trebala ići u šetnju svaki dan. To je najlakši oblik vježbanja koje možete dobiti i ne treba teretani ili opreme. Najbolje vrijeme za šetnju je ujutro, prije nego što odete na posao; hoda za oko 45 minuta na razumno žustrim tempom i da će pojačati vaše raspoloženje ujutro, kao i vaš metabolizam.

load...

5. Uzmite hladan tuš

Još jedan savjet o tome kako povećati vaš metabolizam je - uzeti hladan tuš. Prebacite tuš od tople na hladnu nekoliko puta da biste vi i vaš metabolizam probudi ujutro. Također je dobro za vašu kožu, jer povećava elastičnost kože, kao i pomaže cirkulaciju.

6. Nemojte preskakati doručak!

Čak i kada ste u žurbi da izađe, ne bi trebalo da preskočite doručak sve zajedno. Vaš prvi obrok u danu dobiva vaš metabolizam za ostatak dana i, ako ga preskočite, vaše tijelo će misliti da se to događa u periodu od gladi, tako da će usporiti i početi čuvati hranu u obliku masti ! Budite svjesni.

7. Kako povećati vaš metabolizam? Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj je jedna od najboljih stvari koje možete piti kako biste ubrzali metabolizam. To je bogata antioksidansima, koji će početi početi vaš metabolizam i sadrži malu količinu kofeina, koji će ubrzati vaš sistem previše. Pored svega toga, to je velika degustacija i osvježavajuće piće.

8. Jedite grejpa

Kako povećati svoj metabolizam? Jesti grejp. Grejp je prepun vitamina C, a sadrži zdravu udio vlakana previše. Vlakna ne samo da pomaže vašem probavnog sistema da rade, ali isto tako čini vaše tijelo posao teže da ga svari, tako da daje svoj poticaj metabolizam kao dobro.

9. Jedite turkey

Kada povećati mišićnu masu, to znači da vaše tijelo koristi se kalorija da nahrani tih mišića, a ne uskladišti kalorije oko struka u obliku ljubavi ručke. Za taj rast mišića, potreban vam proteina i puretina je idealan mali izvor masti proteina.

10. Jedite začinjenu hranu

Vruće, začinjene namirnice kao što su ljute papričice sadrže kapsaicin, to je ono što mu daje toplinu i jesti kapsaicin je kao daje vaš metabolizam brz udarac. To će povećati otkucaje srca i celo telo će početi da radi na višem tempom, tako da ćete izgorjeti sa kalorije brže.

Kako povećati svoj metabolizam? Da li imate neki drugi saveti? Molim vas, slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...