Zdravstveni saveti

Kako prirodno detoxirati svoje tijelo?

Kako prirodno detoxirati svoje tijelo?

Ako ste umorni u posljednje vrijeme, ili osjećaj malo pod vremenskim, onda bi to moglo biti da je potrebno za detoksikaciju. Sa današnjim zauzet način života, ljudi često preskakati obroke ili jesti previše brze hrane i praktičnost hrane i da je, uz visok nivo zagađivača koji postoje u atmosferi, može dovesti do nakupljanja toksina u organizmu. Nema magije u detoksikaciju, to je samo pitanje jeo pravu hranu i uzimajući neke vježbe, tako da vaše tijelo dobije priliku da raspolažu toksina koji su u vašem sistemu. Evo deset savjeta o tome kako detoksikaciju vaše tijelo prirodno.

1. Izbjegavajte alkohol

Iako je umjeren unos alkohola ima neke zdravstvene koristi povezane s njom, posebno ispijanje crnog vina, da bi bilo bolje za vas ukoliko izbaciti alkohol u potpunosti tokom detox periodu. Želite izbjeći sve što će staviti naglasak na svoje tijelo i alkohol je jedna od onih stvari. Druga stvar da je alkohol može učiniti je da se može oslabiti vašu odlučnost da ne jedu nezdravu hranu.

2. Izrežite prerađene i brze hrane

Vaš najbolji kladiti se će samo jesti hranu koju ste pripremili od nule, jer onda znate šta su koristili sastojke. Izbjegavajte fast food, pre-gotovih jela i bilo šta što dolazi u limenci ili paket. Daj restorana promašaj, kao i, jer nikad se ne zna šta je u restoranu hrane ni.

load...

3. Cut natrag na kofein

Ne stvarno treba izrezati kofein u potpunosti, ali svakako treba ograničiti koliko imate. Kafu ujutro da se probudite neće vam naškoditi, ali stalno pije kafu, ili drugi kofeinom pića, će imati utjecaj na vaše tijelo. Što manje često pijete kofeinom pića, bolji ishod vaše detoksikacija će biti.

4. Zamijenite jedan obrok dnevno sa zelenim smoothie

Ovo je još jedan veliki savjet o tome kako da detoksikaciju vaše tijelo prirodno. Vi ne želite da ide u krajnost sa detoksikaciju, to bi moglo učiniti ako se osjećate užasno i to može oštetiti vaše zdravlje. Možete, međutim, zamijeniti jedan obrok dnevno sa detoksikacije zeleni smoothie. To će poboljšati probavu i dobiti vaš metabolizam ide. Ima dosta recepata za izabrati iz, ali evo dobar za vas probati. Jedan sjeckani jabuke, jedna šolja kelja, jedna banana i pola šolje peršuna lišća; Ako vam se sviđa malo slađi, zatim dodajte javorov sirup ili med po ukusu. Ako želite da pročitate oko 10 nevjerovatan prednosti zelenog frapea kliknite ovdje.

5. Kupi organske hrane kada možete

Neki od otrova koji se u našem organizmu dolazi iz hrane koju jedemo, a čak i nešto zdravo poput voća i povrća mogao sadržavati tragove pesticida i drugih zagađivača. Kada ste kupovinu namirnica, ići za organsku hranu kad god možete, oni će sadržavati manje pesticida i konzervansa. Ne moraju nužno kupiti sve organski; najvažniji su svježe voće i povrće, koje imaju tendenciju da sadrže najviše nivoe toksina. Ako želite da pročitate članak o 10 namirnica treba da kupujete organski i zašto, a zatim kliknite ovdje.

load...

6. Piće puno vode

Najbolji način da pomognete svom tijelu da se oslobodi toksina je da piju puno vode. Da vode pijte i dramatično povećati koliko pijete u jedan dan. Voda će isprati toksine iz vašeg tijela i pomoći svim svojim vitalni organi radi pravilno. Ako pratite samo jedan komad savjet o tome kako da detoksikaciju vaše tijelo prirodno da imamo za tebe, onda to treba da bude jedan!

7. Izrežite šećera i umjetnih zaslađivača

Izrežite koliko šećera iz ishrane kao što možete i izbjeći umjetnih zaslađivača previše. Zamijeniti zaslađenih poslastice za komad voća umjesto i definitivno preskočiti pije sok. Čak i ako imate jako slatko, naći ćete da plod će napraviti iznenađujuće zadovoljavajuća zamjena za slatke namirnice, a što duže držati ga, manje šećera žudnje će postati. Ako želite da pročitate članak o tome kako izrezati rafinirani šećer iz ishrane, kliknite ovdje; ili ako želite saznati 10 savjeta o tome kako kontrolirati želju za šećerom, kliknite ovdje.

8. Jedite više vlakana

Još jedan dobar savjet o tome kako da detoksikaciju vaše tijelo prirodno je da se uključi više vlakana u svoj dnevni uravnoteženu ishranu. Jesti više vlakana će pomoći hrane prođe lakše kroz sistem i odložite toksina u vaše tijelo. Najbolji tip vlakana je vlakno koje možete pronaći prirodno u hrani kao što su integralni žitarice, voće i povrće. Možete kupiti suplementi vlakana, ali dobiješ vlakana na prirodan način će biti daleko efikasnije i bolje za vas.

9. Dobijte više sna

San igra vitalnu ulogu u zdravlje vašeg tijela i proces detoksikacije. Kada spavaš, vaše tijelo oporavlja i same popravke, i, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, to je kad spavaš da je tijelo najviše oslobađa sama od toksina. Imaju za cilj da se oko 7 do 8 sati sna svake noći i da će vam pomoći da se mnogo energičnije tokom dana i to će također povećati vaš imuni sistem, tako da ćete biti u mogućnosti da se bori protiv infekcija bolje.

10. Vježba

Radi se na znoj će vam pomoći da detoksikaciju previše. Kada se ostvare, cijeli sistem ubrzava i tako se proces vaše sebe oslobađajući toksina. Toksini će se realizirati u svojim znojem, vaš probavni sistem će poboljšati i krv će cirkuliše oko vaše tijelo brže.

Ako želite da saznate 10 očigledne znakove koji vam je potreban za detoksifikaciju vašeg tijela, kliknite ovdje.

Kako detoksikaciju vaše tijelo prirodno? Koji su najbolji savjeti? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...