Zdravstveni saveti

Kako se osloboditi nadimljenja stomaka? top 10 savjeta

Kako se osloboditi nadimljenja stomaka? top 10 savjeta

Kako te farmerke psihijatra? Ili si goji? Pa, to bi moglo biti ni, kao privremeni nadutost želuca je uobičajena stvar. To bi moglo biti samo da overate sinoć, ali to može biti i mnogo drugih stvari kao što su višak plina ili zatvor. Dakle, ako smatrate da je vaše traperice su misteriozno smanjio preko noći, pročitajte ovih načina da se riješi želuca nadimanje.

1. Ne biti previše dama o tome!

To mora da se nekako i ne možete držati u zauvijek. Ako imate plina, onda uzeti putovanje u kupatilu ili negdje drugdje diskretan. Držeći ga u ne samo da će učiniti vaš stomak nadutost, to će postati bolno previše.

2. Jedite kalijum hrane bogate

Još jedan dobar savjet o tome kako da riješi želuca nadimanje je jesti više kalija hrane bogate. Kalijum je mineral koji pomaže u regulaciji tekućine u tijelu i tako jedu kalijum hranu bogatu će vam pomoći da se zaustavi nadutost uzrokovane viška tečnosti. Primjeri hrane sa visokim sadržajem kalija su banane, spanać i orasi.

load...

3. Redovno Jedite vlakna

Sljedeći dobar prijedlog o tome kako da riješi želuca nadimanje je da redovno jedu vlaknima bogate namirnice. Trebalo bi jesti puno vlakana u svakom slučaju, jer pomaže držati tvoj stomak zdrav, ali ako iznenada povećati unos vlakana koja će dovesti do viška plina koji se proizvode. To je samo zato što vaše tijelo ne koristi na vlakana i ne sadrži pravo bakterije da ga svari. Ako redovno jesti visok hranu vlaknima, nećete dobiti ovaj nagli porast plina.

4. Zatvorite usta!

Možete dobiti nadutost uzrokovane gasa iz gutanja vazduha. Žvakaće gume, pušenje ili pijenje na slamku može uzrokovati da se gutati zrak u stomaku i da će neminovno izazvati neke nadutost u želucu.

5. Izrežite gazirana pića

Izrezivanja gazirana pića je još jedan dobar savjet o tome kako da riješi želuca nadimanje. Mjehurići koje čine test gaziranih pića tako osvježavajuće također će dobiti u svoj želudac. Držite se običnom, i dalje vode pa ćete izbjeći plin koji uzrokuje jutra stomak nadutosti.

load...

6. Popij malo čaja od nane

Peperminta čaj je idealan za ublažavanje problema gas i smirivanje želuca. Čaj sadrži mentol, koji ima umirujuće na trbušnih mišića, kao i ostatak vašeg tijela i, kada se opusti, plin može dobiti u pokretu! Pije šoljicu čaja od nane nakon obroka će zadržati sve glatko.

7. Stretch i masaža

Još jedan savjet o tome kako da riješi želuca nadimanja i način da se kreće gasa je da se protežu vaše telo i masirajte stomak. Primjenjuju firma pritisak na abdomen i masirajte stomak kružnim pokretima i to bi trebalo da pomogne da se oslobodi zarobljeni plin.

8. Chew hranu pravilno

Žvakanje hranu pravilno je još jedan odličan savjet o tome kako da riješi želuca nadimanje. Gas je prvenstveno uzrokovano činjenicom da vaše tijelo ima teškoće sa varenjem hrane. Ovo može biti uzrokovano ne žvakanje hranu pravilno prije gutanja. Ako ne žvakati hranu temeljito, onda će sjesti u stomaku čak i duže i uzrokovati više gasa.

9. Provjerite da nemate alergiju

Nadutost može biti uzrokovana alergije na hranu i netolerancije kao dobro. Ako mislite da možete vezati svoj nadutost dole na određenu hranu, međutim, ne pretpostavljaju da ste razbio problem. Posjetite svog lekara prvi i dobiti testove kako bi bili sigurni.

10 Jedite manje obroke, češće

Da biste dali svoj želudac bolje šanse da bude u stanju da vari hranu, pokušajte češće jesti, ali manje obroke. Pet ili šest manjih obroka će biti daleko lakše za varenje, od tri velikih, a vi ćete biti manje skloni gasa.

Kako da biste dobili osloboditi od želuca nadutosti? Da li imate neki drugi saveti da dijele?

load...