Zdravstveni saveti

Kako se prirodno osloboditi neprijatnog mirisa?

Kako se prirodno osloboditi neprijatnog mirisa?

Ako postoji jedna poštuju memorija smo sigurno svi imamo naših baka od djetinjstva je u tome što nije gubio vrijeme nam sve govori o čudu jabukovog sirćeta.

"Šta god bolest imate, ispraviti to sa jabukovog sirćeta."

Mudre reči, baka.

Dok jabučni ocat ne može izliječiti sve, može naizgled ispravi mnoge stvari - uključujući i pazuha miris. Uzmi pamuk loptu, tapkajte na neki jabučni ocat, a odnose se na svoj pazuha. Za najbolje rezultate, miješati sa nekim toploj kupki voda.

load...

Repe

Sljedeći dobar savjet o tome kako da riješi pazuha miris je da koristite repa. Ok, ovo je jedan lijevo izbor polje koje verovatno neće biti tako popularan!

Ali ne zanemariti repa prerano. Sadrže puno antibiotika, a oni su također bogat vitaminom C i drugih hranljivih materija. Sve što trebate učiniti je smanjiti nekoliko u male komadiće, prije nego miješanje. Zatim izvući sok i primijeniti na bilo ugrožena područja prije ispiranja sa vodom.

load...

Žalfija

Sage je jedan od onih svestran bilja koje se mogu jesti, koliko se može tematski primijeniti na vaše tijelo. U Beauty and Tips, to je jedan od naših omiljenih.

Ima puno antibiotika koji pomažu uništiti bakterije koje se trenutno ima previše dobar provod na vašoj koži.

Sve što trebate učiniti da zamijeni neugodan miris sa slatkim mirisom kadulje je uzeti dve kašike žalfije i miješati sa tri čaše tople vode. Dobro miješati, i ostavite da se ohladi do petnaest minuta. Zatim isperite na svaki problem ara dva puta dnevno.

Hamamelisa

Jedan od velikih savjeta o tome kako da riješi pazuha miris je da koristite hamamelisa. Možda ste čuli za hamamelisa i ranije, možda nisi. Za sada, sve što trebate znati je da hamamelis je bogat adstringentno agenata koji smanjuju proizvodnju znoj ugovorni pore vaše kože.

Kao i sok od limuna, smanjuje razinu pH vaše kože, previše.

Hamamelisa ima lijepu, svježi miris i je popularan izbor kada je u pitanju domaći pravni lijekovi za liječenje pazuha miris. Nanesite dab na pamuk loptu prije nego trljanje na vašu kožu.

Sladić Ekstrakt korijena

Ako samo vole jak miris sladića, će vam se svidjeti ovaj lijek. Sladića se već koristi u dezodoransima, tako da ima smisla da može razjasniti pazuha miris. Samo uzeti jedan kašičice korena ekstrakta slatkog korijena, miješati s čašu vode i odnose se na svoj pazuha.

Ruzmarin

Još jedan efikasan savjet o tome kako da riješi pazuha miris je da koristite ružmarina. Kao što su kadulja, može se pripremiti za konzumiranje, ili primenjuje lokalno na vaše tijelo kad god je potrebno da miris ljepši.

I kao što su kadulja, to radovi biti uništavaju gljivice i bakterije. Pripremiti i primijeniti ga baš kao i ti bi žalfije.

Ali koji od dva bilja je efikasnija? Oba su efikasna kao jedni od drugih, tako da stvarno ovisi o tome koji mirišu želite. Ili, ako želite da sačuvate vremena, ružmarina može se primijeniti samo jednom dnevno, dok mudrac treba primijeniti dva puta kako bi bila efikasna.

Gustin i prašak za pecivo

Ako ste već ima neke sode bikarbone u kuhinji, kupi neki gustin da ide uz to. Zajedno, oni su super moćan tim koji olakšavaju pazuha mirisu na prirodan način.

Baš kao i soda bikarbona, kukuruzni škrob čini jako dobar posao na upijajući loše mirise. U kombinaciji, ovi momci rade čuda!

Baš kao što će sa sodom bikarbonom i sok od limuna, pomiješati gustin i prašak za pecivo u jednakim mjerenja. Zatim se odnose na vaš pazuha i bilo koje druge oblasti problem,

Radi kao prirodna alternativa dezodorans.

Mira

Ako ne možete nabaviti ove drevne kineske medicine čudo, to učine. To je fantastičan tretman za mnoge druge bolesti osim pazuha miris, uključujući artritis i upale.

Tretirati loše miris tela, uzeti pet kapi mirte ulja i miješati ga sa kašičice ulja jojobe. Zatim se odnose na vaš problem područjima.

Da li imaju i druge savjete o tome kako da riješi pazuha miris?

load...