Zdravstveni saveti

Kako zaustaviti noćno znojenje? 10 prirodnih lekova za noćno znojenje

Kako zaustaviti noćno znojenje? 10 prirodnih lekova za noćno znojenje

Noćno znojenje, koje se obično povezuje sa menopauze, su neugodno i oni mogu izazvati zbunjenost previše. Postoje, međutim, prirodne načine na koje možete smanjiti simptome menopauze i ne moraju uvek posegnuti za uzimanje droge. Evo deset načina na koje možete smanjiti ili zaustaviti noćno znojenje, na prirodan način.

1. Do vježbe disanja

Jedna studija je istraživanje pokazalo je da su žene, koje su vježbale pod kontrolom disanja, dva puta dnevno, smanjio slučajeve vrućine i noćno znojenje i do 50%. Controlled disanje znači da brojite do pet dok udišete i brojite do pet dok izdišete, a ti ponoviti za petnaest minuta u isto vrijeme.

2. Cool sebe kada ne osjetite vruće ispiranje dolazi na

Ako možete uhvatiti noć znoj, baš kao što je početak, možete zapravo hladi ga. Postoje proizvodi u prodaji koji mogu da pomognu radim, ali leda, koji je održan u vrat, će biti jednako efikasna.

load...

3. Jedite dovoljno proteina

Važno je da jedete dovoljno proteina kada ste naišli vrućine i noćno znojenje, jer tijelo koristi protein da hormone i držati ih u ravnoteži. Pobrinite se da imate izvor proteina uz svaki obrok i to bi trebalo smanjiti noćno znojenje.

4. Vježba

Dobijanje mnogo vježbe također mogu pomoći u smanjenju znojenja i vrućine. U studiji koju Penn State University, istraživači su otkrili da znojenje je smanjen za do dvadeset i četiri sata nakon perioda vježbanja.

5. Folna kiselina

Folna kiselina je takođe dokazano smanjuje simptome menopauze. Studija koja je provedena u Egiptu otkrili da žene koje folne kiseline došlo do smanjenja 65% u valunzi i noćno znojenje.

load...

6. Broccoli

Brokula sadrži antioksidans pod nazivom sulforafan, koji pomaže da se uravnoteži kroz hormona u tijelu. Ove antioksidans jedinjenja su na svom najpotentnijih mladih brokoli klice.

7. Sage čaj

Sage ima neki iznenađujuće ljekovita svojstva, a jedan od njih je njegova sposobnost da izliječiti tijelo i smanjiti znojenje noću. Šalica žalfije čaja prije spavanja, će vam pomoći da na spavanje i pomoći zadržati znojenje na odstojanju.

8. Bor kore

Borove kore je još jedan prirodni sastojak koji je dokazano da bude efikasna u smanjenju noćno znojenje. Bilo je niz kliničkih studija sprovedena nedavno da su otkrili da žene koje uzimaju borove suplemente ekstrakt kore doživjeti smanjenje simptoma menopauze do 35%.

9. Smanjite rafinirani šećer i bijeli kruh

Bijeli šećer bijeli kruh i tjestenina će sve dovesti do još vrućine i noćno znojenje. Smanjiti unos šećera i odlučiti za Whole Foods zrna, i trebalo bi vrlo brzo primijetiti smanjenje znojenja.

10. Izbjegavajte začinjenu hranu

Nemojte ni ne jede začinjenu hranu, jer je poznato da se aktiviraju valunge kod nekih žena. Ostale namirnice koje su identificirane kao okidači su kofein, duboko pržene hrane i zrelim sirevima.

Kako zaustaviti noćno znojenje? Koje su vaše omiljene prirodnih lijekova za noćno znojenje?

load...