Zdravstveni saveti

Koje su zdravstvene koristi sira?

Koje su zdravstvene koristi sira?

Sirak se odnosi na rod trava koje ćete naći u tropskim i Subtropics širom svijeta. Na raspolaganju su zapravo preko 30 različitih vrsta - Iako je samo jedan od njih je sposoban za ljudsku potrošnju. Ostatak vrsta rezervisani su za životinje.

Posebne vrste sirka koje unosimo je znanstveno poznat kao Sorghum dvobojni. Prvobitno samo bere i jeli u Africi, to se sada može naći u sva četiri ugla svijeta, gdje je brzo postao oslonac dijeta mnogi svjesni zdravlja ljudi.

U svijetu za proizvodnju hrane, pronaći ćete Sorghum u proizvodnji ukusna sirka melase i sirka sirup, a koristi se i kao zrno. Osim toga, veliki broj alkoholnih pića također uključiti ga kao dio svoje proizvodnje, a to je čak i korisno kao biogorivo.

load...

Ali ono što su zdravstvene prednosti petog najvažnijih žitarica u svijetu? Hajde da pogledamo.

Sorghum može sprečiti Rak

Antioksidansi su spojevi koji uklanjaju gadno slobodne radikale iz našeg tijela. Slobodni radikali su atomi koji su na oprezu da nam nauditi, i oni mogu izazvati rak i preranog starenja.

Sorghum zapravo sadrži osnovne antioksidanse koji jednostavno nećete naći u mnogim drugim namirnicama. Ovi antioksidansi su posebno dobri u smanjenju rizika od raka, posebno jednjaka raka. Iako jelo pšenice i kukuruza može se smatrati prilično zdravo, jesti sirak je čak i zdravije.

load...

Sorghum može kontrolirati dijabetes

Ako jedete previše ugljenih hidrata, možda ne shvatiti to, ali oni pretvaranje u jednostavne šećere koji uzrokuju nivo glukoze da raste. To dovodi do dijabetesa, a to može učiniti dijabetes još gore za one koji već pate od njega.

Srećom, sirak za zrno je tu da spasi dan. Ovo hranljiv zrna dolazi sa tanina bogate mekinje koji sadrži enzime koji zaustaviti apsorpciju škroba u organizmu. Ovo dovodi do bolje reguliran inzulina i glukoze nivou.

Držanje ove nivoe ravnoteža je važno, jer sprečava bilo gadno šiljke što je u konačnici može dovesti do sve vrste zdravstvenih problema.

Sorghum je dobar za zdravlje kostiju

Kosti su važni, ali premalo nas zaustaviti da razmotre kako naša ishrana može pomoći i oštetiti naš kostur. Ali se prehrana može učiniti ili slomiti kosti, sprečava ili prouzrokovanja osteoporoze i artritisa.

Jedan od načina da se sačuva zdravlje kostiju je da se uvede sirka u ishrani. Jer sirak za zrno je visoka u magnezija, to osigurava da vaše nivoa kalcijuma će biti adekvatno upravljati. To je zato što magnezijum omogućava bolju apsorpciju kalcija.

Ovaj par korisnih minerala i promovirati zdrav koštano tkivo, a oni ubrzati proces ozdravljenja oštećenih i slomljenih kostiju. Dakle, ako želite da ostanu aktivni dok unosite starost, jesti sirka!

Sorghum Mogu ti dati Boost

Svi mi tražimo pojačanje u energetici, a mnogi od nas okrenuti na kofein i energetska pića.

Ali, ako ste u potrazi za skok energije zdrav način, zašto ne pokušati jesti sirka? Sirak sadrži niacin, koji također ide po imenu vitamina B6. Ova komponenta pretvara hranu u energiju i gorivo koje vaše tijelo može koristiti. Osim toga, također metaboliše hranjivih tvari u energiju, osiguravajući da je vaš nivo energije se održavaju po ceo dan.

To je mnogo bolje nego jeftini vrhova koje se mogu kupiti putem šolju kantinu kafu!

Sorghum može pomoći da se Upravljanje Kolesterol

To je bilo samo desetak godina prije, kada je svijet bio na crvenu uzbunu protiv holesterola. Rečeno nam je da je njegov bio u porastu, a sve više i više ljudi su podlegla zdravstvenih komplikacija vezanih za visok holesterol. Zatim ukucajte - 2 dijabetesa ukrao naslove, i holesterola je nekako zaboravio.

Ali, visoki holesterol je jako loše za vaše zdravlje, a može čak dovesti do bolesti srca. Jer sirak je bogat fitohemikalije, konzumiraju je to dobar način upravljanja holesterola. Istraživači su zaključili da je "sirak za zrno sadrži korisne komponente koje se mogu koristiti kao sastojci hrane dodataka prehrani za upravljanje nivo holesterola kod ljudi."

Naučnici kažu da bi mogla pomaže kod melanoma

Melanom je nesportskog soj raka kože koji se mogu dokazati fatalan ako ne leči. Također poznat kao malignog melanoma, to se obično javlja na koži, ali isto tako mogu razviti u oči, crijeva, pa čak i usta - i to može imati razorne posljedice.

Pretpostavlja se da se melanom može pomoći u liječenju ljudskog melanoma. Naučnici u Madridu pogledao u korelaciju između sirka i liječenje melanoma i zaključio da "ima potencijal kao terapeutskih sredstava u lečenju ljudskog melanoma."

Sorghum Podržava vaš metabolizam 

Kada jedete sirak, možete povećati potrošnju od željeza i niacina, dva minerala koji podržavaju vaš metabolizam.

Sama željeza poboljšava proizvodnju goriva, dok niacin - također poznat kao vitamin B3 - razgrađuje i metabolizam hranjivih tvari, pretvarajući ih u energiju,

Niacin i željezo također pruža i druge zdravstvene koristi previše, uključujući i zdrav cirkulaciju i jača imuni sistem, a samo jedna porcija sirka sadrži 2,1 mg željeza i 1.4mg niacina.

Sorghum je bogat proteinima

Kaže se da je naša ishrana treba da sadrži i do 44% proteina. U osnovi, treba nam proteina za život. Protein je ono što daje gradivni blokovi života, i to pomaže u izgradnji naše organe, mišiće i kožu.

Sorghum je odličan način da se uvede više proteina u svoje tijelo putem ishrane, pomažući vam da ostanete montera i zdravije.

Sorghum Je Gluten-Free

Možda najviše dobrodošli stvar sirak je da sirak za zrno je bez glutena i stoga može uživati ​​svih nas! Također je sigurno za pacijente sa celijakijom, iako ima da se kaže da ne treba da se previše oslanjaju na Sorghum za kalcijum, proteina i niacin unos. To je dobro, to je zdravo, ali treba jesti kao dio dobro izbalansiranu ishranu. Iako ste već znali da!

Da li znate drugih zdravstvenih sirak koristi?

load...