Zdravstveni saveti

Koje su zdravstvene prednosti manuka meda?

Koje su zdravstvene prednosti manuka meda?

Manuka med koji se proizvodi od pčela koje oprašuju je manuka grma na Novom Zelandu, je rekao da je jedan od najkorisnijih i hranljive oblika meda. To je jedan od najjačih prirodnih antimikrobnih supstanci prirode i to se koristi hiljadama godina za liječenje kožnih oboljenja, upale grla i alergije. Prilikom kupovine Manuka med, međutim, vi morate biti oprezni da plaćaju za pravu stvar. Real Manuka med dolazi samo iz Novog Zelanda, a to će imati jedinstvenu Manuka faktor (UMF) od 10+ ili više. Sve manje i nećete dobiti sve prednosti koje med ima za ponuditi. Evo samo deset The Amazing zdravstvene prednosti Manuka meda.

1. Treats akni

Manuka med ima vrlo moćan anti-bakterijskih i ljekovita svojstva i njegovu sposobnost da raščisti akni je gotovo legendarna! Iako nije bilo kliničkih ispitivanja dokazati, broj ličnih preporuka koje možete naći na internetu je dovoljan dokaz. Ako pokušavate da se bave tvrdoglav akni, pokušajte primjenom Manuka meda u pogođenim područjima i ostavite ga na oko pet minuta prije pranja ga ponovo u iznosu od oko nježan sapunom i vodom.

2. Poboljšava probavu

Manuka med je vrlo dobar za liječenje probavnih smetnji. Med sadrži prirodni pre-biotičkih da promovira rast dobrih bakterija u crijevima. To može rebalans probavnog sistema prirodno i pomoći da se zaustavi nadutost, upala i drugih stomak žalbi.

load...

3. Tretira atletsko stopalo

Kada se koristi u sirovom, prirodnom obliku, Manuka med ima vrlo snažan anti-gljivične svojstva. Možete koristiti Manuka med kao efikasan tretman za gljivičnih infekcija, kao što je atletsko stopalo, gljivične noktiju infekcija, i lišaj.

4. Potiče brze ozdravljenje

Manuka med se može koristiti i za liječenje rana. Utvrđeno je da se med može smanjiti bol, borbu protiv infekcije i ubrzava proces ozdravljenja. Prema članku koji je objavljen u Jundishapur Journal of Natural farmaceutskih proizvoda, može se koristiti i za akutne slučajeve i da pomogne brzom zarastanja venskih ulkusa.

5. Borba bolesti desni

Iako je sama ideja trljanje nešto slatko degustacija na desni i zubi možda zvuči nelogično, dokazano je da to može pomoći u borbi protiv bolesti desni i spriječiti propadanje zuba. Manuka med sadrži sastojke koji će se boriti protiv bakterija odgovorna za dan zuba i bolesti desni tako, dok je nije alternativa čišćenje zube, to bi moglo biti koristan dodatak vašem oralne higijene rutinu.

load...

6. Pojačava nivo energije

Manuka med je izuzetno visok u hranjive tvari i dobru zalihu, energija davanja, zdrav ugljikohidrata. Manuka med jedan neki cijeli tosta zrna bi bio vrhunski i brzo doručak ili užinu, da bi vas kroz snabdevanje energijom pravom putu do naredne obrok. Med je također utvrđeno da poboljšati izdržljivost sportaša, tako da bi veliki prije treninga obrok previše.

7. Treats upale grla

Ako imate upaljeno grlo i prehladu, onda je najbolji tip med koristite u med i limun topli napitak će definitivno biti Manuka med. Ako samo imate upalu grla, uzmi žličicu Manuka meda, tri puta dnevno, i to će umiriti vaša grla smanjuju upalu, i boriti se protiv bakterija koje uzrokuju upalu grla. U suprotnom, ako imate prehladu, kao i, uzeti u vrelom limuna i meda piće i limunov sok će vam dati Vitamin C će pomoći jačanje imunog sistema previše.

8. Treats opekotine

Ako ste dovoljno nesretan da izgoriti, Manuka med je dobar način da se smanji bol i promovirati brže zarastanje kože. Nanesite ga direktno na pocrnelih površinu kože i ona će umiriti bol, smanjuju upalu i ubrzavaju proces ozdravljenja. Ako je opekotina je posebno loše, Manuka med će raditi i kao antiseptik i zaustaviti kože zaraze.

9. Može čak i biti u mogućnosti da se bori Msra

MRSA je superbakterija koja je zabrinjavajuće doktori u bolnicama u posljednjih nekoliko godina, jer je postala otporna na mnoge antibiotike. Manuka med može čak i držati neke dobre vijesti ovdje, jer istraživači Cardiff Metropolitan University su otkrili da je antibiotik svojstva meda može kontrolirati geni MRSA bakterija.

10. Controls kiselina refluks

Manuka med može pomoći da kontroliše žgaravicu. Pomaže kontrolirati simptome i također linije jednjaka i intestinalnog trakta, što sprečava štetu koja bi mogla biti uzrokovana želuca kiselina. Sposobnost zarastanja Manuka med može pomoći da ozdravi bilo kakvu štetu koja kiselina refluksa možda već izazvali.

Da li znate druge zdravstvene koristi od manuka meda?

load...