Zdravstveni saveti

Listu 10 zdrave hrane za kupovinu kada se nalazite na dijeti i na uskom budžetu

Listu 10 zdrave hrane za kupovinu kada se nalazite na dijeti i na uskom budžetu

Dijeta i zdrava ishrana ne mora biti skupo. U stvari, ako planirate svoje obroke i kupuju sastojke svježe, možete jesti zdravo za manje nego što bi se potrošio na gotova jela i Hrana za poneti. Uz malo razmišljanja i planiranja, možete stvoriti zdrav, jeftin i ukusna jela koja neće slomiti banci:

1. Banane

Svježe voće je samo skup kada kupite trendi, van sezone ili uvezena sorti. Banane su relativno jeftini voće koje dolazi u paketu sa vitaminima minerala i vlakana. Odabrao nije tako zrelih banana, pa čak i malo zelene, a onda, oni će trajati duže; prezrele banane sadrže mnogo više šećera, nego samo zrele one.

2. Jaja

Jaja su tako svestran i one su odličan izvor proteina. Više budget friendly od mesa, jaja se lako može šlag se u omlet, jeli kuhano za užinu ili uz salatu, a oni će trajati dugo vremena u frižideru previše.

load...

3. Konzervirana tuna

Konzervirana tuna je jedan od najjeftinijih konzervirane ribe koje možete kupiti. Možete koristiti tune u sendviče, složenac, s tjesteninom, u salatama ili samo na kreker i sadrži proteine ​​i omega - 3 masne kiseline koje su toliko važni u zdravoj i uravnoteženu ishranu.

4. Lentils

Sušeno sočivo su odlična alternativa za meso i košta samo centi po obroku. Uz malo prepotentno, slatkog okusa, lećom će vam pružiti više proteina i željeza, od mesa volje i oni će vam napuniti sa zdravim vlaknima kao dobro. Lentils su i najlakši od osušenog grah kuhati, jer ne prvo treba svaku prethodno namakanje.

5. Leafy zeleno povrće

Lisnato zeleno povrće su veoma hranljive i oni će vam napuniti za malo kalorija i male troškove. Oni su isplativije od vas ih kupite slobodi, a ne prethodno upakovane ili čak jeftinije ako kupujete smrznuto povrće.

load...

6. Celer

Celer je poznat kao jedan od "negativnih kalorija 'hranu, jer koristite više kalorija jela i vari to, nego što dobije iz hrane. Celer je budžet prijateljski i može se jede kao snack, koristi u salatama ili kuhana kao i povrća, kao što je i traje, može se koristiti za više obroka tokom nekoliko dana.

7. Badem mlijeko

Isplativ i zdrava alternativa redovnih mlijeko, nezaslađene bademovo mlijeko ima samo 30 kalorija po obroku i može se koristiti u kafi, frape ili da zobenu kašu u samo na isti način. Takođe je puna vitamina D, B12, kao i magnezija i kalcija.

8. Plain jogurt

To je samo fensi okusom jogurta koji su skupi i oni uglavnom nisu to dobro za struk ni. Običan jogurt, iako je dobro za kremastu poslasticu koja će učiniti da se osećate puni i to je prilično jeftin previše.

9. Sezonskog voća

Voće variraju u cijeni, ovisno kada i gdje ti ih kupiti. Sezonsko voće će biti mnogo isplativiji, od onih koji su izvan sezone i donio iz daleka. Kao što voće kao kruške i jabuke su prilično uvijek na raspolaganju i neće vas koštati mnogo novca.

10. Zobenih pahuljica

Zobenih pahuljica su jedan od najboljih punjenje i hranljive namirnice koje možete kupiti. Oni su zdravi, hranljive i malo kalorija, a mogu se koristiti iu slanim i slatkim jelima. Možete ih jesti za doručak, dodajte ih u frape ili uključiti ih u kuhanju glavna obroka i oni će vam pružiti veliki izvor energije.

Da li imate neke druge ideje o tome kako jesti zdravo, a na dijeti i na budžet?

Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...