Zdravstveni saveti

Najviše 11 koristi za zdravlje ananasa

Najviše 11 koristi za zdravlje ananasa

Uživajte na vlastitu, napraviti pitu ili puding s njim ili jede sa salatom; Ananas je svestran tropskog voća koji zaista poseduje udarac, kada je u pitanju zdravlje. Plod je odličan izvor vitamina A, bogat vitaminima B1 i B6 i ukusno jeli ili pijan kao sok ili dodati u zdravom smoothie. Međutim, želite svoj ananas, ovdje je samo 11 zdravstvenih koristi od ananasa da ste dobili uz taj veliki tropski okus:

1. Ananas su prepun pun vitamina i minerala

Ananas su odličnog ukusa, niske masnoće način da se mnoge hranjive tvari koje vaše tijelo treba da ostanete zdravi. Vitamini A, C, B1 i B6, zajedno sa fosfor i kalij i dosta vlakana kako bi vaš probavni sistem, kako bi, ananas je vlastitu multivitaminski paket prirode.

2. Pomaže u sprečavanju krvnih ugrušaka

Zdravstvene prednosti ananasa uključuju sprečavanje krvnih ugrušaka. Ananas sadrže prirodni antikoagulans, koji mogu pomoći da se zaustavi stvaranje krvnih ugrušaka u vašem organizmu. Samo jedna čaša soka od ananasa dnevno može pomoći da vas zaštiti od ovog potencijalno životno ugrožavajuće stanje.

load...

3. Sprečava i tretira prehlade

Visok sadržaj vitamina C od ananasa će Vam pomoći da se bori protiv kašlja i prehlade, a plod može vam pomoći spriječiti prehlade previše. Ananas sadrže bromelain, koji je supstanca koja može pomoći olabaviti sluz u grlu i grudima, tako da će pomoći da se raščisti chesty kašlja kao dobro.

4. Ananas može pomoći da se smanji simptome jutarnje mučnine

Ako ste trudni i patite od jutarnje mučnine, a zatim pokušajte činiju ananasa za doručak da se smiri stomak. U kliničkim staze, trudnice koje su jele ananas prijavio veliki smanjenje simptoma jutarnje mučnine.

5. Jača kosti

Zdravstvene prednosti ananasa uključuju kosti ojačati. To je zbog svoje visoke sadržaja mangana, koji je bitan sastojak koji vaše tijelo treba graditi zdrave kosti. Samo jedna porcija od ananasa će vam pružiti više od 60% od preporučenog dnevnog unosa mangana.

load...

6. Ublažava simptome artritisa

Kao i njegove zgrade kost svojstva, voće ima protuupalno svojstva, tako da može biti efikasan način da se olakša bol artritisa i sličnim uvjetima.

7. Ananas su dobri za oralnu higijenu

Kao i sve vitamine i minerale, kisela priroda ananasa je također dobro za zube. Bakterije mrze kiseline i sve kiseline koja se nalazi u ananas će vam pomoći zadržati dah svjež i i zube plaka besplatno.

8. Oni su dobar izvor vlakana

Zdravstvene prednosti ananasa uključuju povećanje metabolizma. Potreban vam je dosta vlakana kako bi vaš probavni sistem u dobrom stanju i ananas su odličan izvor ovog vlakana. To vam održava redovne i sprečava zatvor i to je dobar način da se poveća vaš metabolizam svaki dan previše.

9. Ananas smanjiti rizik od makularne degeneracije

Plod sadrži beta karoten i vitamin A, koje pomažu kako bi zaštitili svoje oči od makularne degeneracije. Beta karoten također pomaže oči prilagode promjenama u svjetlu brže.

10. Ne morate brinuti o pesticidima kada jedete ananasa

Za razliku od drugih voća kao što su jabuke i grožđa, kada jedete ananasa, ne jesti bilo koji od debelu kožu, tako da možete grickati dalje sa sigurnošću da ne konzumiranje bilo koji od potencijalno štetnih pesticida i herbicida koji vam mogu biti s drugim voće.

11. Ananas vam može pomoći da održite zdravu težinu

Ananas je odlična alternativa za visoke masnoće i visoke šećera grickalice i hranu, kao što su bombona i čipova. Držite ananas komade u frižideru i uživati ​​u ovom zdrava užina između obroka ili dopuniti svoje obroke sa ovom divnom voća. Visok sadržaj vode u ananasa će vam pomoći da se osjećate puni bez gomilaju funti, kao ananas su niske u kalorija.

Zdravstvene koristi od ananasa gotovo bezbroj.

Volite li jesti ananas? Koje druge zdravstvene koristi od ananasa znaš? Molimo vas da podijelite svoje misli i zdrave ishrane savjeta u komentar ispod teksta.

load...