Zdravstveni saveti

Šta da radim ako sam gladan noću? 8 savjeta o ishrani pre spavanja

Šta da radim ako sam gladan noću? 8 savjeta o ishrani pre spavanja

Kada dobijete kasno u noć cure sline, teško je ne ustati i sprovesti ponoći upada u frižider. Ti to preplavljuju osjećaj gladi, stomak reži, pa čak i ako pokušate i da se vrati na spavanje, sve što mogu misliti samo o hrani. Ako ste na dijeti, onda vaše tijelo oslobađa hormon Grelin u odgovoru na vaše posta i to je ono što uzrokuje te intenzivna osećanja gladi, ali ćete biti olakšanje da znate da postoje stvari koje možete učiniti za odbranu sa kasno u noć grickalice, pa pročitajte osam naše savjete o tome kako se nositi s njima:

1. Razmislite o nečem drugom!

Možda zvuči lakše nego što zaista jeste, ali zamjena misli hrane sa mislima o omiljena aktivnost može uzeti vaš um sa napade gladi. A studija je pokazala da ako mislite stvarno teško i zamisliti da ste zapravo radi aktivnost koja ćete uživati, onda misli da je aktivnost će olakšati žudnja.

2. Popijte šolju čaja od kamilice

Ako se osjećate gladni noću popijete čaj od kamilice, to će vam pomoći da zaboravi na hranu žudnje i opuštajući ritual čaja za piće će vas pripremiti za dobar noćni san.

load...

3. Beat the pred spavanje žudnje

Ako vaš žudnje su udari, čak i prije nego što odete u krevet, a onda je najbolji način da se ne podlegne njih je da zauzme svoj um u potpunosti. Gledanje TV-a zapravo ne obaviti posao, iako, kao što je tvoj um može lutaju, to će morati biti nešto što zaista možete fokusirati na kao što su čitanje, meditacija ili radi slagalica. Ako ti je dosadno, vi ste češće užinu.

4. Beat the žudnje šećer

Želju za šećerom mogu biti najgore i oni će vas posegnu za Cookie Jar ili bombona prije nego što su čak shvatili da to radite. Navodno, miris vanile ili jasmina može obuzdati žudnju za šećer, pa pokušajte stavljanje vanilija mirisom osveživač u vašem domu ili gori od vanile mirisne svijeće na suzbijanju apetit za slatkim užinu.

5. Jedite kasnije

Kada ste pospani, vaša volja je niža i tako da će popustiti pred gladi lakše; odoli gladi u ranim večernjim satima i vrati svoje vrijeme večere jedan ili dva sata, tako da ste puniji kada odete u krevet. Na taj način bi trebao spavati bolje, a ne da je kasno u noć žudnje.

load...

6. Jedite zdravu kasno u noć snack

Nema ništa loše u jede kasno u noć užinu, tako dugo dok jedete prave stvari i ne jedu previše. Možete pobijediti glad sa snack neke sirovo povrće kao što su mrkva, kruške ili jabuke, koje su bogate vlaknima, tako da će vas napuniti, a to će ukloniti potrebu jesti nešto manje zdravo. Najbolje namirnice jesti prije spavanja uključuju: jogurt, kefir, lubenica, dinja, kokice, toplo mlijeko, juha od povrća, borovnice, trešnje, banane, svježi sir, slatki krumpir, zobene pahuljice, zelena salata, celer... Ali budite sigurni da jedu male porcija.

7. Operite zube

Dobar način za obranu od želje da jede, ako ne i sama glad, je oprati zube rano, možda odmah nakon večere. Ti stvarno neće osjećati kao poslije jela, jer ćete ne želim da ponovo oprati zube, a okus paste za zube u ustima će vam dati malo slatkoće da ste možda žudnja.

8. Poboljšati svoje navike spavanja

To možda neće biti glad koja se budi te, to bi mogao biti da ste buđenje iz drugih razloga, a onda, primećujete glad. Ići u krevet u isto vrijeme svake noći i uđe u redovnu spavanje obrazac; Takođe, izbjegavajte pije previše kofeina tokom dana. Ako radite probuditi u noći, pokušajte čašu vode umjesto hrane, jer možda će vam biti pogrešno žeđ za glad.

Šta radiš kada se osjećate gladni noću? Da li imate neke druge jedenje prije spavanja tips? Molim vas, slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...