Zdravstveni saveti

Šta je Camu camu i šta su koristi za zdravlje Camu Camu?

Šta je Camu camu i šta su koristi za zdravlje Camu Camu?

Svaki sada i onda, nova "super hrana" izaziva komešanje, a jedan od najnovijih pogoditi naslovima zdrave hrane je Camu Camu ili Myrciaria dubia. Ovo voće, što je otprilike veličine limuna i narančaste boje, raste u južnoameričkom kiše šume Kolumbija, Peru, Venecuela i Brazil, a to je brzo postaje popularan kao zdravstveni dodatak. Iako klinička ispitivanja su prilično ograničeni, do danas, tvrdi se da je plod na prirodne energije booster, ima anti-virusna svojstva i sadrži mnoge korisne hranjive tvari i supstanci. Evo deset zdravstvene prednosti koje neka preliminarna istraživanja je predložio da Camu Camu ima za ponuditi:

1. Smanjuje upalu

U studiji 2008. Godine, objavljena u časopisu Journal of Cardiology, dvadeset muškaraca pušača su bili podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa je pio Camu Camu sok, a drugi je vitamin C tablete. Rezultati su pokazali da su pripadnici Camu Camu grupa pokazala je značajan pad u znake oksidativnog stresa i upale, ali vitamin C grupe pokazali ništa.

2. Poboljšava mentalne agilnosti

Pretpostavlja se da Camu Camu voće može pomoći straže protiv degenerativnih bolesti mozga, kao što su Alzheimerove bolesti. Sastojci u plodu pomoći da se poboljša fokus osobe i mentalni agilnost.

load...

3. Pruža odličan izvor vitamina C

Camu Camu voće je jedan od najviših prirodnih izvora vitamina C u svijetu. Prema mnogim pouzdanih izvora, voće sadrži više od pedeset puta više vitamina C, nego da se od limuna i više od šezdeset da narandžaste puta.

4. To može popraviti raspoloženje

Camu Camu zdravstvene prednosti uključuju i bolje raspoloženje. Nacionalno priznate istraživač i nutricionista, dr Gary Null, Ph.D., navedene Camu Camu kao drugi najmoćniji prirodni tretman za depresiju. Mnogi pacijenti su očigledno bili u mogućnosti da se zaustavi uzimanje svoje propisanih antidepresiva, kao rezultat njihovog uključivanja Camu Camu sok u ishrani.

5. Djeluje kao anti-virusne

Jedan od najperspektivnijih prednosti Camu Camu je njegova sposobnost da se bori protiv virusa i bakterija. Redovito ispijanje soka može biti u stanju da se bori protiv infekcija, od prehlade do herpesa. Ovo se smatra kao rezultat galne kiseline koja se nalazi u plodu, koji je poznat anti-bakterijske i anti-virusna svojstva.

load...

6. Prednosti za dijabetičare

A 2017. Godine, u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry pokazala da Camu Camu pokazala neke vrlo obećavajući koristi za ljude koji pate od dijabetesa. Plod sadrži antioksidanse i ellagic kiseline, koja može pomoći u kontroli nivoa šećera u krvi.

7. Štiti nervnog sistema

Camu zdravlje Camu prednosti uključuju bolje nervni sistem. Camu Camu sadrži aminokiselinu pod nazivom valin, koji je sastojak koji je od suštinske važnosti kako bi se omogućilo tijelu da zadrži zdrav nervni sistem. Ova aminokiselina se koristi od strane tijela za sprečavanje raspada mišića i nervnog sistema.

8. Jača imunitet

Bolji imunitet je još jedna od važnih Camu Camu zdravstvene prednosti. Camu Camu sadrži flavonoide, kao što su flavonoli i flavanola, antocijanina, katehina, Cijanidin 3-glukozid, rutin, ellagic kiselina, itd Flavonoidi se nekad nazivaju vitaminom P, sve do 50-ih godina, ali tada je termin jednostavno ispao iz upotrebe. Flavonoidi imaju višestruke funkcije, a neki od njih su UV filtracije u biljkama, kao i oni daju voće i biljke sa svojim bojama, ali su izuzetno korisne za naš organizam previše. Camu Camu sadrži nekoliko različitih važnih flavonoida, koji djeluju kao antioksidansi koji pomažu da se neutralizira slobodne radikale, čime je pomogao borba starenje i održavanje imunog sistema zdrav.

9. Potiče proizvodnju kolagena

Masivne sadržaj vitamina Camu Camu pomaže izgraditi kolagena radnju u organizmu. Svi naši ligamenata i tetiva se sastoje od kolagena i jedu voće je pokazano da se poveća snagu i otpornost u njima.

10. Pomaže probavu

Voće sadrži i aminokiselinu pod nazivom serin, koji pomaže da razbije proteina i polipeptida u probavnom sistemu, kako bi se oni mogu apsorbuje i koristi od strane naših tijela.

Camu Camu zdravstvene prednosti su vrlo brojni. Da li ste ikada probali ovu divnu voće?

Slobodno podijeliti svoje omiljene zdrave ishrane savete u komentar ispod teksta.

load...