Zdravstveni saveti

Šta je destilovana voda i koje su njegove koristi?

Šta je destilovana voda i koje su njegove koristi?

Verovatno znate najbolje destilirane vode kao stvari koje koristite za peglanje. Ali, destilirana voda je također jedan od najsigurnijih vrsta vode koja možemo piti. Proces destilacije uništava potencijalno štetne mikro organizama koji puno redovnih metode liječenja voda ne riješi; eliminiše metala i niz drugih zagađivača.

Za početak procesa, voda se skuplja u spremniku prije nego što se grije do tačke ključanja. Rising pare poplave u kondenzacijskim namotaja, gdje se hladi i vraća nazad u vodu. Voda koja ostavlja namotaja sada destilirana. To je proces kipuće vode koja uništava bakterije i mikroorganizme.

Hajde da pogledamo na vrhu 10 koristi od destilirane vode.

Destilirana voda je besplatan mikroorganizmima

Dok su drugi pročišćavanja otpadnih voda može biti u stanju da oslobodi vode štetnih mikroorganizama, destilacija je jedini proces koji definitivno uklanja te organizama. Za sve one koji imaju slab imuni sistem, to je izuzetno korisno jer se ispao destruktivne parazita koji su normalno otporni na druge metode liječenja.

load...

Na primjer, parazit Cryptosporidium je otporan na hlor - ali ne i destilacije. A u slučaju da niste znali, Cryptosporidium može uzrokovati smrt, ako vaš imuni sistem je dovoljno ugrožena.

Destilirana voda bez nečistoća

Proces destilacije može ukloniti neke zdravi minerali, ali u isto vrijeme i oslobađa opasne metala, kao što su arsen, živu i olovo. Takođe se riješi isparljivih organskih kemikalija koje možete naći u tečnost za čišćenje, u kojima se povremeno mogu popraviti svoj put u podzemne vode.

Proces također otklanja nitrata, kontaminanata koji ima sposobnost da se razvije u nitrit, na kojem trenutku može postati opasno - posebno za trudnice i narodne sa niskim stomačne kiseline.

load...

Destilirana voda ne sadrži hlor

Iako regulirane razine klora nisu opasne, klor mogu utjecati ukus na loš način. I iako je okus destilirane vode je opisao stan, ona također ima nula hlor, koja se često gleda kao na korist okus.

Stoga, iako hlor neće pogoršati zdravlje, ima okus i miris koji može biti odbojno nekim. Destilirane vode, onda je privlačna ljudima koji ne imaju tendenciju da piju vodu samo zbog sadržaja hlora.

Destilirana voda je besplatan Aditivi

Verovatno ste čuli aditiva i zdravstvenih problema koje izazivaju. Aditivi su supstance koje se dodaju hrani i piću da poboljšaju svoj okus i estetiku. To uključuje boje, arome, sladila, emulgatori, konzervansi i stabilizatori. Problem je u tome puno aditiva dodaju da smanji troškove i da vas praktično ovisni o hrani i piću.

Srećom, destilirana voda ne sadrži aditive.

Proces destilacije najprirodniji pročišćavajuća Način

Hidrološki ciklus je ciklus voda koja distribuira vodu u zemlji, kao i koristi ih. Ovaj ciklus zapravo utječe na sve, jer voda se takođe nalazi u atmosferi naše planete.

Ako ste u potrazi za metodu pročišćavanja koja je što bliže na hidrološki ciklus, proces destilacije je odgovor. Prvo, provri vodu. Neželjene minerala i kemikalija ostaju u tekućem stanju, dok je samo čista voda koja želite da popijete se pretvara u paru.

Potom se okrenuo u vodu tokom procesa kondenzacije, što je proces koji odražava isparavanja u hidrološkom ciklusu.

Destilirana voda Smanjuje rizik od vode Borne Bolesti

Čak i ako nikada nisu ugovoreni bolest prenose vodom, rizik je uvijek tamo. Parazita i bakterija nađu put u vodu - a zatim u ljudskom tijelu, na kojem trenutku oni niču na život, pustoše sa svojim iznutra. To nije lepo!

Jedini način da budemo potpuno sigurni da nećete ugovoriti bolest prenose vodom je pijući destilirane vode. Tu su i brojni imunološki poremećaji koji se mogu ugovoriti od loše upravlja vodovod, tako da destilirana voda je vaš broj jedan liniju odbrane protiv epidemije. Probaj!

Pije Destilirana voda može pomoći da se detoksikaciju Your Body

Nakon nekog vremena, vaše tijelo puni toksinima. Često nismo ni svjesni da je naš sistem je prepuna otrova dok ne počne da se razvije simptome. One uključuju glavobolje, umor, stres. To je u osnovi način na koji naš tela nam govori da moramo da izbaci čitav teret dosadnih toksina.

Destilirana voda je odličan način da sigurno otklanjanja štetnih toksina iz tijela. Također se možete eliminisati otrov od tijela pijenjem destilirane vode, iako to radi samo ako redovno detoksikaciju vaše tijelo - nekoliko tjedana u isto vrijeme.

Još uvijek možete nadoknaditi Zdrava minerale koji Destilirana voda gubi

Jedan od glavnih argumenata protiv destilirane vode je da, kao i gubitka štetne zagađivače i bakterije u procesu destilacije, također gubi zdrav minerala. Iako je ovo svakako istina, ono što je istina je da su ovi zdravi minerali lako se može zamijeniti putem ishrane.

Tvrda voda čini oko 15% naših dnevnih preporučenih količina kalcija i magnezija. Ovi minerali se mogu naći u brojnim namirnicama, što znači da jednostavno morate prilagoditi svoju ishranu u skladu s tim, ako pijete destiliranu vodu. Na kraju krajeva, hrana je ispravan izvor minerala - ne vode!

Osim toga, voda iz slavine je bogata u neorganski minerali - minerale koji nisu dobri za nas. Destilirana voda eliminiše sve ove.

Destilirana voda ne sadrži dodano štetnih materija

Voda iz slavine često sadrži štetne supstance koje se dodaju. Ove supstance su zastrašujuće već kontaminirana, i iako oni neće uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, oni neće učinkovito eliminirati toksine iz vašeg tijela na potpuno isti način kao i destilirane volje vode. Zašto? Jer su već kontaminirana.

Destilirana voda može eliminirati Nagging uslovi

Ako imamo kenjam stanju, kao što su glavobolja, mozak magla ili loše kože, pijemo vodu u pokušaju da se poboljša naše stanje. Mi to radimo zato što nam je rečeno da se voda može izliječiti ove probleme.

Dok je to istina, dodirnite ili flaširana voda neće biti efikasan kao destilirane vode. Dakle, ako pijete više vode, ali je zaključilo da li i dalje osjećati čudno, mogao bi umjesto toga pokušati destilirane vode. Konsultujte se sa svojim zdravstvenog radnika prije prelaska na destilirane vode ipak.

load...