Zdravstveni saveti

Šta je sok od neni? 10 sjajnih zdravstvenih prednosti novog soka

Šta je sok od neni? 10 sjajnih zdravstvenih prednosti novog soka

Noni je zajednički naziv za Morinda citrifolia drveta, koje raste u jugoistočnoj Aziji, Karibima, Australiji i Aziji. To je zimzeleno grm, a svi dijelovi stabla se koristi u lijekovima, uključujući voće, lišće, stabljike i cvijeće. Sama voće može biti namamili, jeli ili se koristi površinski i ima neke velike zdravstvene beneficije. Čuveni Victoria Secret model Miranda Kerr voli da uključuje Noni sok u njoj zdrave ishrane. Noni dodataka sok dobili neke loše za novinare u posljednje vrijeme, jer su neki spameri su tvrdeći da je to gotovo eliksir života, ali ne može odlagati time. Kao iu svemu, pojeo kao dio uravnotežene ishrane, noni sok može imati iste zadivljujuće zdravstvene prednosti i ovdje su deset od tih:

1. Antidepresiv

Zdravstvene prednosti noni soka su brojni. Noni sok ima i antidepresiv i blagi sedativ svojstva. Voće stimuliše proizvodnju raspoloženje balansiranje hormona serotonina uz melatonina, koji smiruje i pomaže vam da dobijete dobar san je.

2. Kontrole hipertenzija

Još jedan noni zdravlje sok korist je da se može pomoći u kontroli hipertenzije. Sok ploda nonija sadrži aminokiselinu pod nazivom triptofan, koja pomaže da promoviše proizvodnju serotonina koji je, između ostalog, pomaže vama i vašem tijelu da se opuste i tako pomaže da se kontroliše visok krvni pritisak.

load...

3. Noni gubitak sok težine

Još jedna od zdravstvenih koristi od noni soka je u tome što pomaže gubitak težine i promovira rast mišića. Pije noni sok proizvodi azot-oksida u organizmu, koji se koristi od strane mišića da metaboliziraju energiju. Efekat toga je da azot oksid je da je potrebno energiju iz naslaga hrane i masti u hrani mišiće, čime vam pomaže da izgubite na težini, dok izgradnju mišićne mase u isto vrijeme.

 4. Pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi

Kada se koristi u kombinaciji s inzulinom tretmana, noni sok je pronađen u studiji istraživanja kako bi se pomoglo u kontroli razine šećera u krvi kod dijabetičara. Plod sadrži jedinjenja triterpeni i saponina, koji su poznati da imaju koristi na ovaj način.

5. Pojačava nivo energije

Zdravstvene prednosti noni soka uključuju poboljšanje energetske nivoe. Native Polinežana Poznato je da često jedu plod noni stabla za odbranu od umora. Plod sadrži širok spektar hranjivih tvari i antioksidanata koji mogu povećati nivo energije i poboljšati izdržljivost i fizičke performanse.

load...

6. Anti-aging svojstva

Antioksidanata i drugih hranljivih materija, uključujući vitamin C, naći u noni sok, hraniti ćelije organizma i bori protiv efekat slobodnih radikala. Sok pije se smatra za obranu od znakova starenja, održava elastičnost kože i dodati prekrasan zdravi sjaj na svoj ten.

7. Analgetik svojstva

Istraživanja su pokazala da je Noni plod ima analgetik svojstva, uporediv sa off-the-polica tablete protiv bolova. To može biti efikasna u smanjenju bolova za osobe koje pate od artritisa i nonija drvo je poznato, u nekim krugovima, kao sredstvo protiv bolova stablo.

8. Poboljšava imunitet i ima borbu protiv raka svojstva

Jedan od najmoćnijih zdravstvene koristi od noni soka je da se može strahovito poveća svoj imunitet. Noni sok sadrži antioksidanse i polisaharid bogate supstance, za koju se smatra da bi mogli pojačati imuni sistem i borbu protiv rasta kancerogenih ćelija. Azot oksid, da sok pije promovira u tijelu, takođe ograničava replikaciju kancerogene ćelije.

9. Borbe gubitak kose

Vitamine i minerale koje su sadržane u noni sok pomoći promovirati zdrav rast kose. Pio sok jača imunološki sistem i promovira zdrav cirkulaciju krvi. Noni sok često se preporučuje za ljude koji su prošli kroz tretmane raka, sa ciljem promocije ponovni rast kose.

10. Anti-upalni svojstva

Zdravstvene prednosti noni soka ne zaustavljaju. Noni sok također ima protuupalno svojstva, koje ga čine korisnim u liječenju alergije i reakcije na koži. Pio sok može djelovati kao anti-histamina i tako da može biti koristan u smanjenju simptoma košnica i alergijske reakcije na koži.

Jeste li ikada pokušali da pijem noni sok? Koje druge zdravstvene koristi od noni soka smo zaboravili da se u našoj listi?

Slobodno podijelite svoje misli i zdrave ishrane savjeta u komentar ispod teksta.

load...