Zdravstveni saveti

Šta se događa kada prestaneš piti soda mjesec dana?

Šta se događa kada prestaneš piti soda mjesec dana?

Soda. To je ukusna, zar ne? Kao deca, bili smo odgajani na sode jer probao dobro, bio je predivno šarene, i pomogao da ugasi našu žeđ. Nije bilo važno da je gazirana, punjen sa šećerom, a može biti direktno odgovorno za bolesti srca, loši zubi, gubitak fokusa i razdražljivi bešike. To nije nešto što klinci misle o!

Problem je u tome što nije nešto što nas odrasli imaju tendenciju da razmišljaju o bilo, i mnogi od nas će priznati da smo i dalje uživaju hlađenja uz osvježavajuće čašu sode piće - jutro, podne i noć. Pije previše soda zapravo može biti štetno za vaše tijelo, a zapravo može biti ovisnost kao cigarete ili alkohol. Ako ustanovite da ne možete ni jedan dan bez nje pije, možda bi bilo vrijeme da se korak natrag i uzeti u obzir vrstu oštećenja sode mogla raditi za vas.

Hajde da pogledamo šta se dešava kada prestanete da pije sok za mjesec dana.

Your Heart bude bolje

Studija sprovedena Univerziteta Harvard natrag u 2017. Otkrili da zaslađena pića može povećati rizik osobe od srčanih bolesti za nevjerojatnih 20%.

load...

To je visoka, a to je prilično iznenađujuće komad istraživanja. Uostalom, mnogi od nas zna sve o opasnostima koje alkohol i pušenje može uzrokovati da se naše srce; ali smo rijetko prestati razmišljati o soda.

Ipak, soda je povezan sa hroničnom bolesti srca, pa čak i srčani udar. Dakle, šta se dešava kada prestanete da pije sok za mjesec dana? Vaše srce će sigurno biti zahvalan.

Vi ćete stalno isto godina

Soda može ubrzati vaše ćelije proces starenja. Na početku mjeseca možda izgledati 27.

Do kraja mjeseca, mogao bi završiti tražim još kao 32.

Ako odustati soda za mjesec dana, od vas će početi i završiti ga tražim 27.

U redu, mi smo jasno pretjeruje, ali soda ne ubrzati proces starenja. A to nije u redu.

Vaš dugoročni Focus povratak

U užurbanog, tražeći svijetu rada, mnogi od nas okreću kofeina za pick-me-up. Treba nam dozu adrenalina, koji poticaj u naše mentalne sposobnosti. Ukratko, treba nam nešto da nam pomogne da povrati naš fokus i produktivnost.

load...

Zaslađena pića puna kofeina nisu pravi odgovor, iako. U kratkom roku, možda ćete osjećati više fokusiran i više popustu, ali dugoročni efekti zapravo mogao oštetiti pamćenje, učenje i ponašanja plastičnost. To jednostavno nije vrijedno toga.

Imaćete Whiter Smile

Ne predlažemo da ćete imati niz potpuno sjajna biserno beli su samo mjesec dana nakon što je svoj sok ovisnosti, ali malo po malo, vaše bijele osmijeh će se vratiti.

Vidite, ono što se događa kada se pije sok često je u tome što uništava zube. Nećemo da štedim naše reči ovdje: Soda uništava zube.

U stvari, ako piješ sodu pretjerano, usta bi mogao završiti tražim tako loše kao da nekoga ko zloupotrebe droge. Eew.

Tako da šutne eroziju zuba i dobiti svoj pobednički osmeh, to je vrijeme da se sipa da soda niz vodu.

Vaš Glavobolje će nestati

Ako redovno piti sok i pate od niza glavobolja nedavno, moglo bi biti direktna veza. Šta se dešava kada vi pijete previše soda je da hemikalije u umjetni zaslađivači mogu mijenjati svoj mozak kemikalija, kao i nervne signale. To može dovesti do anksioznosti, nesanice - i glavobolje.

Dakle, šta se dešava kada prestanete da pije sok za mjesec dana? To može dovesti do one gadne glavobolje da nestane. Još bolje, anksioznost se može smanjiti, a možda ćete ustanoviti da ste zapravo može spavati mnogo lakše. Probaj!

Zapravo možete Taste hranu

U redu, tako soda u potpunosti ne suzbije i uništiti Tastebuds, ali to umanjuje njihovu sposobnost da probaju suptilne nijanse hrane.

Vidite, soda je džem prepun umjetnih zaslađivača. Ove veste su toliko moćan da oni zapravo desetkovati vaše Tastebuds sa svojim slatkoće, tako da sve ostalo što jesti ukuse prilično blag prema usporedbu.

Naravno, to ne bi trebalo probati tako blag, ali ne zato što je umjetni zaslađivač je nevjerojatnih 200 puta slađi od čak sto šećera. Pobogu!

Dakle, ovdje je ono što se događa kada prestanete da pije sok za mjesec dana: naći ćete da je vaš obrok imaju mnogo više ukusa. Obroka će postati ponovo ugodan! Jej!

Ćete Shed Neki Težina

Soda stavlja na težini. Napunjen je sa šećerom, koji je u osnovi prazne kalorije, a to uzrokuje stomak na ispupčenje.

Stvar je u tome, puno žena okrenuti dijeta soda u malo izgubiti na težini. Ali to zapravo ne dogodi! Dijeta soda pomaže samo da se poveća količinu masti oko trbuha, a može pogoršati metabolički sindrom, koji je u osnovi gojaznost.

Ovo zauzvrat može dovesti do tipa - dijabetes tipa 2 i bolesti srca.

I rekli ne soda za mjesec dana, možda ćete vidjeti da je vaga napokon početi na ljuljački na pravi način.

Da uštedite novac!

Kako je ranije spomenuto, soda je vrlo zarazna, i može lako biti kao ovisnost kao alkohol i cigarete.

Stvar je u tome, mi ne priznajemo da imamo ovisnost jednostavno zato što nismo rekli da postoji soda ovisnosti. Znamo sve o alkoholizma i pušenja, ali niko ne govori o ovisnosti o slatkih pića. Ovaj uprkos mnogim zdravstvenim problemima koji dolazi sa!

I baš kao ovisnost o pivu i cigarete, ovisnosti o soda može iskaliti pustoš sa svojim torbicu. Ako prekineš za mjesec dana, možda i da je iznenada imate nekoliko $$ preostalo kupiti lijep novu haljinu s. Win!

Vaš infekcije bešike Odlazite

Soda je diuretik, što praktično znači da čini pišaš više. Previše piša, međutim, može iritirati bešike, što može zauzvrat dovesti do infekcije bešike. A to nisu lepo!

Jednostavno će bez soda za jedan mjesec može smanjiti vaše probleme mjehura. A ako se kloni soda za ostatak svog života (hej, to je cilj!), Možda više nikada neće doživjeti infekcije bešike.

Dakle, šta se dešava kada prestanete da pije sok? Sada znaš…

load...