Zdravstveni saveti

Šta su goji bobice i kakve su goji berbe za zdravlje?

Šta su goji bobice i kakve su goji berbe za zdravlje?

Koristi se u kineskoj medicini stoljećima, goji bobice su sušeno voće koje izgleda kao crveno grožđe. Oni se uzgaja u Kini i okoline i oni su pozdravili, kao jedan od najvažnijih nutrijenata gusta namirnica na svijetu. Prepuna vitamina, minerala, proteina i antioksidanti, imaju blagi Tangy, slatkog okusa i možete ih koristiti na isti način, kao što biste koristili bilo koji drugi sušeno voće. Bilo je veliki raspon tvrdnje u vezi sa zdravstvenim prednostima goji bobica i ovdje su osam razloga zašto ih treba formiraju dio svog dijeta:

1. Oni pružaju zaštitu od raka

Jedan od najvažnijih goji bobica zdravstvene prednosti je da ove bobice imaju sposobnost da pomažu u zaštiti od raka. Bobice su bogate antioksidansima koji uklanjaju slobodne radikale iz krvi, što može biti uzrok raka. Bobice također promovira proizvodnju organizma od raka borbi enzima.

2. Daju vaš imuni sistem pojačanje

Još jedan od goji bobica zdravstvene prednosti je da jedu bobice aktivno može pomoći da se poboljša vaš imuni sistem. Sadrže fitonutrijent zove physaline, koji je poznat kao imunog sistema booster i borac raka, kao i askorbinske kiseline i solavetivone, od kojih su svi potrebni za tijelo koji će mu omogućiti da se efikasno bore protiv bolesti i infekcija.

load...

3. Oni pomažu u održavanju zdravog vida

Goji bobice su dobar izvor vitamina A (beta-karoten), B-grupe, E, C i zeaksantin. Ovi spojevi, posebno zeaksantin, poznato je da pomaže u održavanju zdravog vida i smanjiti rizik od razvoja vezanih dobi makularna degeneracija.

4. Insomnia cure

Konzumiranje bobica na redovnoj osnovi može smanjiti količinu hidrokortizon, hormona koji vaše tijelo za javnost kada ste pod stresom. Smanjenje hidrokortizon će pomoći da se smiriš i omogućiti vam da se dobro naspavati se.

load...

5. Dobra za jačanje mišića

Goji bobice sadrže 18 moćnih aminokiselina (6 puta veću količinu aminokiselina nalaze u Bee Pollen), minerala i vitamina. Redovno konzumiranje tih bobica može pomoći ojačati vaše kosti i mišiće i dati svoje telo sa proteinima.

6. Oni su dobri za vaše srce

Goji bobica zdravstvene prednosti uključuju zdravije srce. Vlakana i bogat sadržaj antioksidanata naći u goji bobica smanjiti loš holesterol i održava nivo dobrog holesterola u krvi i na taj način, promovirajući zdravu cirkulaciju, zdravo srce i smanjuje rizik od srčanog udara.

7. Štiti jetru

Neke studije su pokazale da goji bobica može zaštititi jetru iz akumulacije i nagomilavanje masti, što je uzrok bolesti masne jetre. Bobica također sadrži spoj nazvan physalin, koji je dokazano da biti od koristi u liječenju hepatitisa B, štiti jetru od bolesti i održava ga zdravim.

8. Gorgeous kože

Zahvaljujući visokom sadržaju antioksidant, jedu goji bobice može poboljšati izgled vaše kože. Bobice su bogate vitaminima A i E, koji pomažu promovirati lijep, zdrav, užaren i meku kožu.

9. Bolje pamćenje

Poboljšana memorija je još jedan od goji bobica zdravstvene beneficije. Je betaina naći u goji bobice, nije dobro samo za rast mišića, ali i štiti DNK, detoksikuje jetre, smiruje nervni sistem dole i promovira bolje pamćenje. Stoga, ako vam nedostaje koncentracije i fokusa, snack na!

10. Potiče dugovječnost

Kinezi su dugo vjerovali da goji bobice mogu pomoći da se promovirati dugovječnost. Oni pucaju dobrotom i oni također imaju anti-upalni, kao i anti-gljivične i anti-bakterijska svojstva, a oni su poznati u tradicionalnoj kineskoj medicini za povećanje snage, blagostanje i dugovječnost. Postoji legenda da je Li Ching-Yuen, kineski travar, koji je živio vrlo dug život i navodno je umro da je star preko 256 godina, konzumira goji bobica na redovnoj osnovi, nakon što je savjet od taoistički pustinjak koju je upoznao u planine i koji je tvrdio da je star 500 godina. Uz goji bobica, Li Ching-Yuen i konzumira divlje ginseng, on shou wu, lingzhi, Gotu kola i drugih kineskih biljaka; on je navodno živio off dijeta riže, vina i ove biljke. Pa, ko zna, da li je to istina ili ne ?!

Quick Napomena: Ako uzimaju lijekove ili ako imate dijabetes, probleme s bubrezima ili pčelinji pelud alergije, možda želite da se drži podalje od goji bobica ili se obratite lekaru o mogućim interakcijama i goji bobica nuspojava.

Da li volite da uključiti goji bobice u vašoj ishrani? Koji su drugi goji bobica zdravstvene prednosti? Slobodno podijeliti svoje zdrave ishrane savjete i misli u komentar ispod teksta.

Ostati sretan i zdrav!

load...