Zdravstveni saveti

Top 10 hrane koja detox vaše telo

Top 10 hrane koja detox vaše telo

Ispiranje sistema je bez sumnje važan, ali to ne znači ništa drugo nego sok pije na nedelju dana. Možete učinkovito detoksikaciju bez gladovati sebe. Isprobajte ove 10 prirodnih detoksikaciju hrane i pića koje možete uključiti u svakodnevnu ishranu, a vi ćete osjećati očišćeno i osvježena, ni u vrijeme sve:

1. Zeleni čaj ili Matcha zeleni čaj

Zeleni čaj je odavno poznat po svojim blagotvornim zdravstvene beneficije. Ona je prepuna antioksidansa, poznat kao katehini, koji će pomoći isprati toksine iz vašeg tijela i čaj ima neverovatan umirujuće, koji će vam pomoći da se opustite i opustite se.

2. Limun voda

Sok limuna stimulira oslobađanje enzima, koji pretvaraju toksini u oblik koji se može lako prošla kroz tijelo. Pije čašu formiranja alkalne limuna vode ujutro će vam pružiti puno toksina borbe vitamina C i izbalansirati kiselost hranu.

load...

3. Češnjak

Bijeli luk može biti važan dio svakog plana detoksikacije. Bijeli luk ima snažan antibiotik i antivirusna svojstva, što pomaže da se oslobodi tijelo od oštećenja mikroba. Također sadrži esencijalne sumporna jedinjenja koja će pomoći u procesu detoksikacije.

4. Mrkva

Šargarepa su vrlo bogate antioksidans zove glutation, koji pomaže u detoksikaciji jetre, kao i vitaminima A, C, B6 i K. Swap više nezdrave grickalice za sirove mrkve i to će ići dug put u pomaganju vaše tijelo detoksikaciju.

5. Jabuke

Jabuke imaju mnoge osobine koje pomažu organizmu da detoksikaciju. Možete dobiti vlakna, vitamine i mnoštvo drugih supstanci koje pomažu proces detoksikacije, uključujući flavonoide i terpenoide. Jabuke također stimulirati proizvodnju žuči, koji pomažu u procesu jetra toksine kroz tijelo.

load...

6. Broccoli

Sve zelje su dobri za vas, ali brokule ima neke vrlo posebna svojstva. To je visoko u antioksidansa i enzima koji pomažu da očiste svoje tijelo i držite probavni sistem efikasan rad.

7. Avokado

Avokado ponekad imaju lošu reputaciju, zbog masti koje sadrže, ali to masti je dobar masti i to zapravo može pomoći u smanjenju kolesterola u organizmu. Oni su također prepuna antioksidansa koji će pomoći prevoziti toksina iz tijela.

8. Flaxseed

Lanenog semena su divne hrane koja se može dodati na toliko različitih jela i frape kao dobro. Oni daju vlakno koje vaše tijelo treba da poveže i ispiranje, toksini dalje, kao i esencijalne zdrava omega - 3 masnih kiselina.

9. Dandelions

Maslačci ne čine deo ishrane većine ljudi, ali daju neke velike zdravstvene beneficije za one koji ih jedu. Možete dodati lišće na salatu i oni će pružiti bogat izvor minerala i antioksidansa, a podržavaju čišćenje sistema za varenje i jetre.

10. Grejpfrut

Grejpfrut probati čist i osvježavajući i oni će očistiti i osvježiti vaše tijelo previše. Jedna porcija grejpfruta sadrži 70 miligrama jetre čišćenja spoj, glutation, kao i vrstu pektin koji je pokazao da smanjuje kolesterol.

Koje druge namirnice voliš da jedeš na detoksikaciju vaše tijelo?

Slobodno podijeliti svoje zdrave ishrane savete u komentar ispod teksta.

load...