Zdravstveni saveti

Zašto je spavanje gola bolje za tebe?

Zašto je spavanje gola bolje za tebe?

Mnogi ljudi odrastao spava u pidžami kad su bili djeca, pa imali su samo na taj način, ali spava go ima mnoge prednosti koje možda nikada nisu ni razmišljali o. Za jednu stvar, bez pidžame, od vas će biti hladniji i to će biti lakše regulirati temperaturu tijela na toplim noćima, a vi ćete spavati mnogo bolje kada ste cool. Tu su i neke iznenađujuće zdravstvene prednosti spava gol, a to je samo mnogo lakše da skoči u krevet gol, nego je pronaći i staviti na pidžamu. U ovim danima centralno grijanje, zaista nema potrebe da nose nightclothes, tako da idu dalje i dati mu go. Evo deset prednosti spavaju goli.

1. To je dobro za vašu kožu

Kada spavaš goli, omogućava zraku da se na kožu, tako da se može bolje disati. Vaša koža je zarobljena unutar odjeće ceo dan, tako da bi mi malo svježeg u vazduh noći. Spavati goli i naći ćete da je to pomaže kod kožnih oboljenja poput akni na leđima, i atletsko stopalo, jer koža dobija šansu da se osuši kako treba.

2. Možete mirno spavaju

Nedostatak sna može uzrokovati sve vrste zdravstvenih problema, uključujući povišene razine stresa i anksioznosti. Kada spavaš u gol vaša tjelesna temperatura će biti niža, što će vam pomoći da bolje spavate. Ako ti se previše toplo u noći, to je mnogo lakše da se ohladi sebe dole uklanjanjem prekrivače, ili gura nogu iz ispod plahte.

load...

3. Balansira hormone u organizmu

Se hlade noću spavaju goli i omogućava vašem tijelu da reguliše nivo melatonina i rast hormona. Kada nosite odeću u krevetu, vaše tijelo može postati prevruće i da sprečava tijelo koristi ovih hormona ispravno, što bi moglo zapravo dovesti do vas starenje brže.

4. Smanjuje nivo kortizola

Spava u gol će također pomoći u smanjenju razine kortizola u tijelu preko noći. Visok nivo kortizola, koji je poznat kao hormon stresa, može dovesti do anksioznosti, povišen krvni pritisak i to može učiniti žudite hranu i uzrokovati da se stavi na težini. Sleeping goli omogućava vaše tijelo ohladi kako treba i da će smanjiti nivo kortizola.

5. To će povećati vaše samopouzdanje

Sleeping goli može pomoći preći preko bilo koje pitanje povjerenja tijelo koje imate i koji će vam dati više samopouzdanja. Spavanje bez pidžame će vas više koristi na svoju telo i da te manje samosvjesne o tome. Probajte i možda čak i da počnete cijeniti sebe i svoje tijelo više.

load...

6. To je tako mnogo lakše

Kada prestanete pidžamama u krevet, spavanje samo postaje mnogo lakše. To će vam uštedjeti novac, zato što više neće morati kupiti pidžamu ili oprati ih, a vi ćete imati manje stvari sredim previše. Možda želite da češće pranje posteljine, ali to nije ništa kad se uporedi sa svim drugim prednosti ćete dobiti od spava u gol.

7. Vi ćete dobiti poboljšanu cirkulaciju

Nošenje bez odeće u krevetu će omogućiti krvi da slobodno teče oko vašeg tijela, koji će dobiti više kisika u mozak i na sve vitalne organe. Je elastični pojas bendova na pidžame, čak i ako ne primjećuju da će ograničiti protok krvi, tako da spava gol će biti mnogo bolje za cirkulaciju.

8. Može spriječiti gljivične infekcije

Puštajući zrak get svoje tijelo će također pomoći spriječiti gljivične infekcije. Ako vaš vaginalni područje je previše toplo noću, koji će ohrabriti kvasac i razvoj bakterija, tako da ditching svoj PJs će zadržati sve zdravo tamo previše.

9. To može povećati vaš imuni sistem

Kada spavaš goli sa svojim partnerom, kontakt koža-na-kožu smanjuje proizvodnju hormona stresa kortizola u tijelu i povećava proizvodnju oksitocina. Kombinovani efekat toga je da vaše tijelo postaje opušteno i da snižava krvni pritisak i povećava efikasnost imunog sistema i procesa ozdravljenja.

10. Ti se mnogo bolje u jutarnjim satima

Kada se probudite iz dobar san u gol, osjećat ćete se još osvježena i budan. Ne samo da ćete spavao više mirno, nećete imati postati toliko vruće i znojav, tako da će se osjećati čistač previše. To bi moglo čak i smanjiti broj dana da se probudite na loš dan za kosu, jer će znojenje bi vaša kosa masna previše.

Da li znate druge zdravstvene prednosti spava gola?

load...