Zdravstveni saveti

Zdravstvene prednosti masaže: 10 razloga za dobijanje masaže jednom u neko vrijeme

Zdravstvene prednosti masaže: 10 razloga za dobijanje masaže jednom u neko vrijeme

Broj jedan od razloga zašto biste trebali dobiti masaže je - to izgleda sjajno! Ali, ako vam je potrebno više neke izgovore da uživaju u dugim, opuštajuća masaža, evo još deset velikih razloga zašto svako treba da dobije masaža, barem s vremena na vrijeme:

1. Smanjuje anksioznost i depresija

Bolje raspoloženje je prvi od divne zdravstvene prednosti masaže. Dok su depresija i anksioznost se često tretiraju s lijekova i psihoterapije, masaža može dokazati da bude jednako efikasan za neke ljude. Masaža dovodi do pravilnog disanja i relaksacije koje mogu umiriti dalje sve one negativne misli i strahove.

2. Poboljšava cirkulaciju

Poboljšana cirkulacija je još jedan od zdravstvene prednosti masaže. Masaža će poboljšati protok kisika i ishranu ćelija tkiva, a to povećanje u opticaju će ublažiti umor, opće bolovi oko tijela.

load...

3. Poboljšava vaše držanje

A dobro, profesionalno urađeno masaža će poboljšati vaše držanje. To pomaže da se trenira mišiće da sjedi u pravom položaju, što poboljšava njihovu sposobnost da podrže kosti u tijelu i držati u boljem položaju.

4. Pomaže vam se oporavi od povrede

Masaža pomaže izliječiti povrede brže i poboljšava raspon pokreta u mišićima. To također može pomoći da se razbiti ožiljnog tkiva, što daje i mišića i kostiju poboljšana pokreta.

5. To može pomoći u sprečavanju bolesti i ostvare povrede

Masaže pomaže da se opustite tijelo i mišiće, to pomaže u sprečavanju ozljede za vrijeme vježbanja. Bez toga, mišići mogu postati napeti i zbog toga su skloniji naprezanja.

load...

6. Pomaže organizmu detoks

Zdravstvene prednosti masaže uključuju i tijelo detox. Kroz proces gnječenje i pritisak masaže, toksini se oslobađaju iz tkiva i više kisika kruži kroz tijelo. Masaža oslobađa opasne toksine iz tkiva, koje se onda mogu isprati vodom.

7. Ublažava bol

Obučeni maser može olakšati bol migrene, artritis, pa čak i raka. Masaža povećava protok krvi, pomaže da se blokira receptore za bol nervnog sistema i poboljšava pokretljivost u zglobovima.

8. Smanjuje plašenje

Masaže može značajno smanjiti pojavu ožiljaka. Masažom područje pogođeno operacije ili povrede, napredne tehnike masaža može pomoći čak i formiranje kolagena i izgladiti ožiljnog tkiva.

9. Povećava fleksibilnost i mobilnost

Masaža je jedan od najvećih načina za poboljšanje fleksibilnosti. Nakon umirujuće masaže, osjećat ćete se kao nova osoba! Zglobova će se osjećati fleksibilniji i vaši mišići će se osjećati opušteno. Masaža znatno poboljšava fleksibilnost i to će vam pomoći da se krećete, savijati i podigli stvari, bez osjećaja boli.

10. Čini se osjećate sjajno

A masaža olakšava voljenog bolovi, ona ublažava stres i stavlja vas u boljem raspoloženju. Kada se masira kožu, uzrokuje da tijelo oslobodi endorfin, koji su hormon koji olakšava bol i poboljšava raspoloženje. Odličan način za opuštanje i odmaranje!

Znate li neke druge zdravstvene prednosti masaže?

load...